AKP'li Birinci'den Instagram savunması: "Anadolu memnun, açık konuşayım"

AKP'li Birinci'den Instagram savunması: "Anadolu memnun, açık konuşayım"
AKP üyesi Mücahit Birinci, Instagram'ın yasaklanmasının Anadolu halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını öne sürdü.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un son günlerde Instagram'ı hedef alan açıklamalarının ardından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’ın 48 saat süreyle erişime kapatıldığını duyurmuştu.

BTK'nın ilk açıklamasında, erişim engelinin gerekçesi olarak 'katalog suçlara uyulmaması' belirtilmişti.

Instagram'da Başkasının Takip Ettiklerini Beğendiklerini Görmenin Yolları? En Basit Yöntemler Neler - Trabzon Haber, Trabzonspor Haberleri, Son dakika Trabzon Haberleri

VPN kullanılarak erişim sağlanan Instagram hakkında AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, Instagram yasağını destekleyen bir dizi paylaşımda bulundu.

Birinci, X hesabından, “Bu arada, Instagram’a erişim engeli gelmesi toplumun büyük çoğunluğunun umurunda değil. Hatta inanılmaz bir destek var. Ben de bu kadarını beklemiyordum. Özellikle Anadolu, sosyal medyayı, ailesinin geleceğine tehdit olarak algılamış. Muhalefet mevzuyu ifade özgürlüğü sahasında manipüle etse de Anadolu memnun, açık konuşayım” ifadelerini kullandı.

ff.jpg

"TAKTİK DE KAPATILSIN!

Birinci bu paylaşımının devamında, “Instagram ile ilgili beyanlarımızı TV'den izleyen, Kastamonu'nun Araç ilçesinde yaşayan bir ablamız ulaştı. Nasıl dua ediyor. "Yahu bu sosyal medyadan sebep aile dağılıyordu. TakTik de kapatılsın!" dedi.

Abla birincisi ben BTK değilim, ikincisi ben kapatmıyorum, ama kapanma sebepleri şunlar şunlar dedim. "TakTik ne?" diye sorduğumda, "aman işte anla adını diyemiyorum" dedi can ablam” sözlerini sarf etti.

2021 yılında o dönem fiyatı 330 sterlin (3 yıl önceki fiyatıyla 4 bin 983 TL) olan Louis Vuitton marka atkısıyla gündem olan Birinci, kendisini unutarak “Instagram'da Bentley marka aracında dolar sayanları hep izledik” diyerek platformdaki görgüsüzlüğü şu sözlerle eleştirdi:

“Sürekli gösteriş. Siz toplumun tüm sınıflarının, mecrayı kullansalar bile, bunlardan memnun olduğunu mu sandınız? Dikkat ederseniz, Instagram'da zenginlik ve güzellik şovunu yapanları savunmak siyasi elitlere, gamsızlara, bakıma ayda 60-70.000 TL harcayan medyacı kadınlara düştü.”

ii-001.jpg