AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump’la görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump’la görüştü
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, suikast girişimine uğrayan ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu görüşmede, Trump’a yönelik suikast girişimi ele alındığı belirtildi. Erdoğan, görüşme esnasında, suikast girişimini kınarken Trump’a, saldırı sebebiyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

erdogan-1.png

Erdoğan, suikast girişimini “demokrasiye yapılmış bir saldırı” olarak değerlendirdi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Trump’ın menfur saldırı sonrası sergilediği cesur duruşun takdire şayan olduğunu, programlarına ara vermeden devam etmesinin demokrasiye güç verdiğini ve bunun Amerikan halkının ferasetine olan güvenin bir göstergesi olarak görülmesi gerektiğini belirtti. “ ifadeleri kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme sırasında, Trump’ın suikast girişiminin ardından kutuplaşma ve gerginliği azaltmak için verdiği birlik mesajlarıyla güçlü bir liderlik ortaya koyduğunu ifade ettiği belirtilirken “Donald Trump’ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik etti.” ifadelerine yer verildi.