AKP’li Eski Başkan Hakkında Tutuklama Kararı Çıkarıldı

AKP’li Eski Başkan Hakkında Tutuklama Kararı Çıkarıldı
Geçtiğimiz yıl, Diyarbakır’da rüşvet soruşturması nedeniyle gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan AKP’li eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında geçtiğimiz yıl gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

1 hafta önce 14 şüpheliyle birlikte taşınmazlarına ve aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbir amacıyla el konulan Beyoğlu’yla ilgili bugün görülen duruşmada, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.

Bağlar Belediyesi’ne atanan AKP’li Hüseyin Beyoğlu’nun, 2020 yılı bütçe ödeneğini ilk 6 ayda bitirdiği ve üzerine borç yaptığı haberlerinin çıkmasının ardından Beyoğlu, bu haberleri reddetmişti. Daha sonra Beyoğlu’nun, Belediye Meclisi’nden 3 kez toplamda 160 milyon TL borçlanma yetkisi aldığına ilişkin belgeler ortaya çıkmıştı.

akp.png

İKİ KEZ YAKALANDI FAKAT SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, geçtiğimiz yıl gözaltına alınan AKP'li eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Geçtiğimiz hafta, Beyoğlu ile birlikte, aralarında eski belediye çalışanlarının da bulunduğu 14 kişinin adreslerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden operasyon gerçekleştirildi. 15 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerin taşınmazlarında yapılan aramalarda, yüklü miktarda döviz ve altın ele geçirildi.

Hüseyin Beyoğlu ve 14 şüpheli emniyetteki işlemlerinin sonrasında serbest bırakılmıştı. AKP’li başkanla ilgili bugün görülen ikinci duruşmada ise tutuklama kararı çıkarıldı.

beyoglu.png

İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Zeyyat Ceylan’a KHK’li olduğu gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbata verilmemiş ve Bağlar Belediyesi’ne AKP’li Hüseyin Beyoğlu atanmıştı. Beyoğlu, 2020 yılının bütçe ödeneğini ilk 6 ay içinde bitirdiğine ve borçlandığına ilişkin haberleri yalanlamıştı ancak 3 farklı borçlanma yetkisi aldığı Belediye Meclisi kayıtlarına ulaşılmıştı.

Katıldığı bir yayında, Bağlar Belediyesi’nin yalnızca 2019 yılına ait bütçe rakamlarını paylaşan Beyoğlu’nun paylaştığı rakamlar uyuşmadı. Belediyenin 2019 yılı bütçesini 165 milyon TL olarak açıklayan Beyoğlu, bu bütçenin 128 milyon 500 bin TL’lik kısmının harcandığını ileri sürmüş ve 23 milyon TL’nin kasada olduğunu söylemişti.

Fakat Beyoğlu tarafından açıklanan rakamlarda 14 milyon TL’lik açık mevcut.

3 KEZ BORÇLANMA YETKİSİ ALMIŞ

Bağlar Belediyesi’nin kasasında 23 milyon bulunduğunu ve Kayapınar Belediyesi’ne sattığı asfalt malzemelerinden 11 milyon TL alacaklı olduğunu iddia eden AKP’li Başkan’ın Belediye Meclisi’nden 2 kez 70 milyon TL, bir kez de 20 milyon TL olmak üzere toplamda 160 milyon TL borç yetkisi aldığı belgelere ulaşıldı.

Borçlanmanın gerekçelerinden birinin personel maaşının ödenmesi olduğu ileri sürülürken Beyoğlu, ilk olarak 7 Ocak’ta Belediye Meclisi oturumunda 70 milyon TL borçlanma yetkisi aldı.

2 Mart günü yatırım gerekçesiyle ikinci kez 70 milyon TL borçlanma yetkisi alan Beyoğlu, 1 Haziran’da aldığı borçlanma yetkisini de “personel maaş harcamaları ve diğer giderleri” nedeniyle aldığını söyledi.