AKP’li Metin Külünk'ten çok konuşulacak sözler! “Erdoğan zirvede bırakmalı” çıkışı

AKP’li Metin Külünk'ten çok konuşulacak sözler! “Erdoğan zirvede bırakmalı” çıkışı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlılığıyla bilinen Metin Külünk, dikkat çeken bir çıkış yaptı. Erdoğan’ın sosyolojisinin eridiğini ifade eden Külünk, “Güzel anılarak bırakmasını isterim" dedi.

Eski AKP MKYK üyesi Metin Külünk, Cumhuırbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 12 Punto'da yayınlanan Özge Uzun ile Filtresiz programında konuşan Külünk, “31 Mart'tan sonra Sayın Erdoğan'ın sosyolojisi eriyor. Sokak artık, "Cumhurbaşkanımız çok iyi, etrafı çok kötü" cümlesini aştı.” ifadelerini kaydederek Cumhurbaşkanına olan güvenin aşağı doğru indiğini vurguladı.

“Sayın Erdoğan emekçinin, işçinin, esnafın, dar gelirlinin, çiftçinin, köylünün her an yanında duran abisiydi, kardeşiydi. 'Bizim Erdoğan'dı, 'Bizim Tayyip'ti. Burası en güçlü stratejik noktaydı.” açıklamasını yapan Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devletin liderliğini en nihayetinde devredeceğini iletirken “Güzel devretmesini isterim. Güzel anılarak devretmesini isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdıkları, başarıları, bir başarı hikayesi var. Fakat başarıların yanında eksiklikler, hatalar, boşluklar var.” dedi.

HEPİNİZ KAÇACAKSINIZ!

Gündeme dair de birtakım açıklamalarda bulunan Metin Külünk, “Sayın Şimşek son zamanlardaki göstergelerdeki iyileşmelerden bahsetti. Bu iyileşmeler emeklinin, çiftçinin, dar gelirlinin, sabit gelirlinin sofrasına yansımasından sonra Sayın Erdoğan'ı ayakta tutan o güç sermaye değil" ifadesini kullanırken Türkiye'yi batı adına savaşmayı itenlere ve sermaye kesimine seslendiğini ileten Külünk, “Siz gidin İran ile Rusya ile savaşın! Siz çünkü öyle bir durumda burada durmayacaksınız. Hepiniz kaçacaksınız.” dedi.

imaro-35.png

'ŞIMARIKLIKLARINI DİNDARLIKLA ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Külünk, servet sahiplerinin servetlerini AKP'nin istikrar döneminde katladığını ifade ederek “Ciddi anlamda büyük bir miktar. AKP sayesinde zenginleşmiş çevrelerin, dar-elit çevrelerin ki bunların diğer AKP öncesi zenginlerden hiçbir farkı yok" açıklamasını yaptı.

'AKP ile beraber servetine servet katan çocukların 10 bin TL'ye kahve içtiği' ifadesinin hatırlatılması üzerine Külünk, "Var tabii ki. AKP öncesindeki servet transferinin olduğu kesimin şımarıklıklarıyla, kimi zaman küstahlıkla, tepeden bakmada AKP döneminde zengin olmuşların modellerinde bir fark yok ki.” ifadelerini kullandı.

Külünk, “Bu modeller Hz. Ebubekir deyip milletin karşısında konuşanlar Hz. Ebubekir'siz bir şımarıklığı insanların önünde din psikolojisini kullanarak şımarıkları yine dindarlıkla örtmeye çalıştıkları için toplum aşırı haklı olarak irrite oluyor" dedi.