AKP'li Metiner'den Davutoğlu’na özeleştiri çağrısı

AKP'li Metiner'den Davutoğlu’na özeleştiri çağrısı
Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, AKP’ye geri döneceği iddiaları gittikçe güçlenen Ahmet Davutoğlu ve ekibini özeleştiri vermeye çağırdı. Metiner "Öteki türlüsünü asla içime sindirenlerden olmam, biline!" dedi.

Genel seçimlerde CHP listelerinden seçilerek TBMM’ye giren bazı Gelecek Partili Milletvekillerinin AKP’ye katılacağı öne sürülürken Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, AKP ile görüştüklerini doğruladı ve “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz" açıklamasını yapmıştı.

Bugün ise yaptığı yeni açıklamada Yamalı, "Samimi bir toparlanma iradesi olduğu zaman her türlü fedakârlığı çekinmeden yaparız" dedi.

erd-1.png

“İÇİNE SİNDİRENLERDEN OLMAM”

Davutoğlu ve ekibinin AKP'ye geçeceğine ilişkin iddialara hakkında konuşan Yeni Şafak yazarı ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, itirazını açıkladı.

Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Davutoğlu ve ekibinin AKP’den istifa ettiğini anımsatarak “Önce birliği dağıtmak için ayrılın. Ayrıldıktan sonra Erdoğan karşıtı hatta düşmanı cephenin militan bir parçası olun. Şimdi de birliği sağlama gerekçesiyle dönebileceğiniz mesajı verin" ifadelerini kullandı.

da.png

"AK PARTİ AYNI AK PARTİ, PEKİ NE DEĞİŞTİ?"

Eğer bir özeleştiri vererek dönerlerse hiçbir itirazının olmayacağını belirten Metiner, “Hatadan dönmek erdemliliktir. Lakin her hâlükârda kendinizi birliği sağlayacak siyasi mesih gibi takdim etmenize acizane itirazım var" açıklamasını yaptı.

Metiner, açıklamasında, "Ayrıldığınız AK Parti eski AK Parti. Yani ayrıldığınız dönemdeki AK Parti. Ortak akıldan ayrıldı, diktatör ve tek adam oldu dediğiniz Erdoğan da o eski Erdoğan" iafdesini kaydederek "Peki ne değişti? Ayrılmanız ve sonrasında şer cephesinde Erdoğan karşıtlığı temelinde bir araya gelmeniz mi hatalıydı, yoksa partiye tekrar dönmeniz mi doğru?" sorusunu yöneltti.