AKP'li Tuğrul Türkeş’ten Meclis’teki kavgaya tepki: Yerde milletvekilinin kanı var, bununla mı dünya barışını sağlayacağız?

AKP'li Tuğrul Türkeş’ten Meclis’teki kavgaya tepki: Yerde milletvekilinin kanı var, bununla mı dünya barışını sağlayacağız?
AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, TBMM'de AKP’li Alpay Özalan’ın TİP Milkletvekili Ahmet Şık’a saldırmasıyla gündeme gelen Can Atalay oturumuna ilişkin konuştu ve yaşananlara tepki gösterdi.

AKP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, gazeteci İsmail Saymaz’a TBMM’de gerçekleştirilen olağanüstü olarak yapılan Can Atalay oturumunda önce AKP Milletvekili Alpay Özalan’ın daha sonra ise diğer AKP’li vekillerin TİP Milletvekili Ahmet Şık’a saldırmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın provokasyon çıkardığını söyleyen Türkeş, söz konusu saldırı hakkında, "TBMM açısından çok kötü oldu. Bir gün önce Mahmut Abbas’ı getiriyorsun. Dünyaya mesaj veriyorsun. Ertesi gün yerde milletvekilinin kanı var. Bununla mı barışı sağlayacağız? Hangi yerde? Bir gün önce Mahmut Abbas’ın ayağının bastığı yerde. Bununla mı biz barışı sağlayacağız? Bununla mı dünya barışına katkı sunacağız?" ifadelerini kullandı.

milletvekili-1.png

"BENDE BİR ÖRGÜT İNTİBASI VERMİYOR''

Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı davası sanıklarına yaptığı ziyaret hakkında ise "Bende bir örgüt intibası vermiyor" ifadesini kullandı. Osman Kavala'yla görüşmesine dair açıklamalarda bulunan Türkeş, "Çok dingin. Bu kadar süredir bir nevi beyhude tutukluluğunun içinde olan insan açısından çok aklı başında. Eğitimli insan olmanın farkı diye değerlendirdim.” ifadelerini kaydetti.

Kavala’nın medeni ve aklı başında bir insan olduğunu ileten Türkeş, meselelere çok dingin baktığını ifade ederek “İnancı yükselmiş bir şahsiyet gözledim. Ben Tayfun (Kahraman) Bey’in de o kadar genç olduğunu bilmiyordum. Aileleri de çok aklı başında davranıyor" açıklamasını yaptı.