AKP’nin sakladığı anket deprem yarattı: Giden seçmen geri gelmiyor!

AKP’nin sakladığı anket deprem yarattı: Giden seçmen geri gelmiyor!
Ankara kulislerinde AKP’nin masasında olduğu ve kamuoyu ile paylaşılmadığı ileri sürülen anket, AKP’de deprem yarattı. Söz konusu ankette, AKP’yi bırakan seçmenin geri dönmediği açığa çıktı.

AKP, 22 yıllık iktidarı boyunca ilk defa birinci parti olamadı. 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareleri seçiminin ardından aldığı yenilgiyle saha çalışmalarına başlayan AKP, parti içinde araştırmalar yürütürken bir yandan da seçmenini ikna etmek için çabalıyor.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın aktardığı kulis bilgisine göre, AKP’nin yaptırdığı ankette, başta CHP olmak üzere diğer partilere yakınlaşan seçmen bir daha AKP’ye dönmedi. AKP tarafından kamuoyunda paylaşılmayan ankette, AKP’den vazgeçen seçmenin halen destek verdiği partilerde durduğu açığa çıktı.

akp.png

KARASIZLARIN GERİ DÖNMESİ ZOR

Babacan, konuya ilişkin yazdığı yazıda, iktidara yakın medyanın, AKP’deki bu krizden haberdar olduğu için “AKP’de oy artışı” haberleri yaptığı ifade edilirken AKP seçmeni olmasına rağmen seçimde bir parti tercihi yapamayan kararsız seçmenlerin bu tutumlarının devam ettiğini belirtti.

Bu durumu analiz eden siyasilerin, şu ana dek AKP’ye geri dönmeyen seçmenlerin şimdilerde dönmesinin zor olduğunu ve kararsız noktasından parti tercihine geçebileceğini ilettiği kaydedildi.

Babacan, yazısında, "AKP içinde konuşulan başka bir konu ise erken seçime kadar ekonomi açısından nefes alınacak noktaya gelinip gelinemeyeceği. Mehmet Şimşek’in 2026’nın sonunda iyileşme olacağına ilişkin sözleri partide endişe yaratıyor. “ ifadelerini kaydederken 2027 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmasını sağlayacak formülde, ekonomideki iyileşmenin yurttaşların hayatına yansımayacağı belirtildi.

akp-2.png

“ERDOĞANSIZ MI EKONOMİSİZ Mİ?”

"Son üç yılını kabus gibi bir darboğazda geçiren vatandaşa, ‘ekonomi iyiye gidiyor, bir yıl sonra hayatınıza yansıyacak’ diye kampanya yapılsa kim inanır. İnsanlar yaşadığı kötü dönemi unutup, hayatına henüz yansımayan iyileşme olasılığına oy vermez' yorumları yapılıyor.” açıklamasında bulunan Nuray Babacan, AKP kadrosunun ‘Erdoğansız mı? Ekonomisiz mi?' tercihini yapmak zorunda kalacağına işaret etti.

Babacan, Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 'Seçimler zamanında 2028’de' ifadesini kullanınca kafaların karıştığını ifade ederken “Seçimler zamanında yapılsa Erdoğan yeniden aday olamayacağı için Bahçeli’nin Erdoğansız bir seçim planı yaptığını düşünenler bile oldu." dedi.

akp-3.png

BAHÇELİ VURGUSU

"AKP içinde zaman zaman MHP’siz planlar yapıldığını duyan Bahçeli, ortağına uyarıda bulunuyor. Gerçek ne olursa olsun, AKP kurmayları, seçim kararı konusunda büyük bir açmaz yaşayacak.” ifadelerini kaydeden Babacan, AKP’nin ekonomik krizle seçime gitmek istemeyeceğini belirterek MHP’yi de kontrol etmekte zorlanacağını kaydetti.

Babacan, AKP’nin seçimin zamanında yapıldığı senaryoda, yola Erdoğan’sız devam etmek zorunda kalacağını vurguladı ve “Türkiye’nin en özgür konuşma alanı olarak bilinen TBMM kürsüsündeki konuşmacıları yumruklamaya kadar varan sinir bozukluğunun nedeni bu olabilir mi?..." ifadelerini kullandı.