Akşener İYİ Parti’den umudunu kesti

Akşener İYİ Parti’den umudunu kesti
İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener hakkında çarpıcı bir kulis bilgisi gündeme geldi. Akşener’in, kendisiyle görüşmek için gelen İYİ Partililere, “Beni oy vermeye ikna edin” dediği iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl yapılan 14 Mayıs Genel seçimleri ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi ile arası açılan İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimine “hür ve müstakil” bir şekilde katılmış ve İYİ Parti’nin oyu yüzde 3’lere kadar gerilemişti.

aksener.png

Partide yaşanan toplu istifaların ve gelen tepkilerin ardından Akşener de genel başkanlık görevini bırakmış ve Akşener’in yerine Müsavat Dervişoğlu seçilmişti. Geçtiğimiz haftalarda Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Akşener, kamuoyunun tepkisini çekmiş ve hakkında birçok iddia ortaya atılmıştı. Akşener ve İYİ Parti arasındaki bağ merak konusu olurken konuya ilişkin bir kulis bilgisi paylaşıldı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda, kendisini ziyarete eden İYİ Partililer ile bir araya gelen Akşener ile bazı milletvekillerinin de görüştüğü öne sürüldü. Gelen kulis bilgisine göre, Akşener’in kendisini ziyarete gelen bazı partililere, “Bir seçmen olarak beni İYİ Parti’ye oy vermeye ikna edin” dediği ileri sürüldü.

iyip.png