Akşener'in kendisine "Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediği iddia edilmişti! O isim iddiayı reddetti

Akşener'in kendisine "Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediği iddia edilmişti! O isim iddiayı reddetti
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından Meral Akşener’in 2018 seçimlerinde kendisine, “Adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz” dediği iddia edilen Murat Gezici, iddiaları yalanladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti eski Başkanı Meral Akşener’in 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici’ye dinlenilmeyen bir odada ''Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediğini öne sürmüştü.

Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici iddiaları hakkında ilk kez açıklama yaptı. Gerçekleştirdiği konuşmada, “Böyle bir konuşma olmadı” ifadesini kulanan Gezici, “Açıkçası benim üzerimden manipülasyon yapıyor. Kendi söylediği yalanları benim üzerimden yapmaya çalışıyor” ifadelerini kaydetti.

Gezici, yaptığı açıklamada, “Yüce Türk milletini temsil eden yargı beni mahkemeye çağırdığında da bunları orada da söyleyeceğim. Ben Meral Akşener’e yapılan bir operasyon olarak görüyorum süreci” söyleminde bulundu.

‘Bu Kanal’ isimli YouTube kanalında gazeteci Mine Özbek’in konuğu olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Meral Hanım aday oldu, Muharrem İnce aday oldu. Partisinden az oy aldı. Akşener’in çalışmalarını yapan bir şirket vardı. Kamuoyu araştırmacısı. Ben partiden ayrıldıktan sonra bana geldi. ‘Hocam Meral Hanım ile konuştum beni dinlemedi. Ankara’da buluştuk beni dinlenilmeyen odaya götürdü. ‘Bana nedeni sorma adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Eğer adımı verirseniz inkâr ederim’ dedi” iddiasında bulunmuştu.

gezici2.png

Hakkındaki bu iddialar üzerine eski iyi Parti lideri Meral Akşener, kendisini “ihanet” ile suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu ve “Erdoğan’ı seçtiren kişi” olmakla suçlayan Ümit Özdağ’ı mahkemeye vereceğini ifade etmişti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Akşener’in dava açması durumunda gerekeni mahkemede söyleyeceğini kaydetmiş ve ismini vermediği kamuoyu araştırmacısının ismini de söyleyeceğini de belirtmişti.

Gazeteci Fatih Altaylı ise söz konusu ismin Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici olduğunu ifade ederek bu bilgiyi "O araştırmacının ismini mahkemede söylerim" diyen Özdağ'dan duyduğunu açıkladı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, ise bugünkü yazısında Gezici araştırma Başkanı Murat Gezici’nin söz konusu iddialar hakkındaki açıklamalarını kaleme aldı.

gezici-001.png

BENİM ÜZERİMDEN MANİPÜLASYON YAPILIYOR”

Gezici, “Ümit Özdağ’ın bahsettiği gibi bir süreç olmadı” ifadesini kullanarak Özdağ ile 2019 yılında bir görüşmesi olduğunu söyledi ve “O görüşmede sadece şunu konuştuk: Sayın Akşener’in stratejilerinin yanlış olduğunu anlatıyordu. Zaten kendisi de strateji uzmanı olduğunu, kampanyanın yanlış olduğunu söylüyordu.” ifdelerini kaydetti.

O dönemde Özdağ’ın henüz partiden ayrılmadığını belirten Gezici, “Duygusal manipülasyon herhalde böyle bir şey. Bunu benim söylediğimi anlatıyor. Halbuki kendisi söylüyordu. Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğunu ve kazanamayacağını kendisi söylüyordu” açıklamasında bulundu ve “Açıkçası benim üzerimden manipülasyon yapıyor. Kendi söylediği yalanları benim üzerimden yapmaya çalışıyor” dedi.

“AKŞENER’E YAPILAN BİR OPERASYON”

Gezici, “Yüce Türk milletini temsil eden yargı beni mahkemeye çağırdığında da bunları orada da söyleyeceğim. Ben Meral Akşener’e yapılan bir operasyon olarak görüyorum süreci. Akşener ayrılmış gibi görülse de onu rakip olarak görenlerin saldırısı olarak görüyorum.” ifadelerini kullanırken Akşener’in önemli bir Türk siyasetçiydi olduğunu söyledi.

Gezici, “Bu saldırılarla sanki ‘Erdoğan’ı o getirdi, o seçtirdi’ algısı kurularak bir aileye zarar verilmek isteniyor” ifadelerini kaydetti.

Özdağ’ın 2021 yılında gerçekleştirdiklerini iddia ettiği görüşmeyi yalanlayan Gezici, “2019 ya da 2020. Kendisinin davet etmesi üzerine görüşmeye gittim. Enstitüsüne davet etmişti. O ziyaret de 20 dakika sürdü. O görüşmede annesi de vardı. Annesi de negatif konuşmalar yaptı ama ben bunlara katılmadığımı söyledim” sözlerini iletti.

Gezici, “Böyle bir konuşma olmadı. Genel seçimleri değerlendirme toplantısı yaptık. Akşener’le ilgili bir konuşma yapılmadı. Altını çiziyorum: Meral Akşener, Türk siyaseti için hâlâ çok önemlidir” ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.