Alpay Özalan’a sahip çıkmıştı! Özgür Özel'den Erdoğan'a sert yanıt geldi

Alpay Özalan’a sahip çıkmıştı! Özgür Özel'den Erdoğan'a sert yanıt geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Meclis'teki Can Atalay oturumunda TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldıran AKP Milletvekili Alpay Özalan'a sahip çıkmasının ardından CHP lideri Özgür Özel’den sert bir yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Bitlis’te TBMM’de Can Atalay oturumunda meydana gelen olayla ilgili söylediği "Bir avuç marjinal muhalefet partilerini peşinden sürüklüyor" sözlerine cevap verdi.

'KOCA DEVLETİ CEMAATİN PEŞİNE TAKAN SİZSİNİZ'

Ankara’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, "Bir avuç FETÖ'cünün peşine koca partisini takmış biri için yine olmadık bir eleştiri. Bir avuç cemaat ve tarikatın peşine koca devleti takan biri, 15 Temmuz hain darbe girişimine yol açacakların yıllarca sıvazlamış, yolunu temizlemiş biri şimdi bizi birilerinin peşine takılmakla suçluyor.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık’ın üslubunun Meclis’e uygun olmadığını söylediğini ileten Özel, “Ahmet Şık, sözün sınırlarında saygı sınırlarını aşmış olabilir." dedi.


'MİLLİ GURURUMUZDU, MİLLİ UTANCIMIZ OLDU'

"Peki Alpay Özalan denen organizma ne yapıyor? Kürsüye saldırıyor, kan akıtıyor, kadına şiddet uygulanmasına ön ayak oluyor, her şeyi başlatıyor.” ifadeleriyle Alpay Özalan’ı eleştiren CHP lideri, Alpay Özalan’ın Türkiye’ye yakışmadığını kaydetti.

Özel, “Biz Özalan'ı milli takımda oynarken milli gururumuz olarak görürdük, Erdoğan'ın partisinde milli utancımıza dönüştü. Buradan özeleştiri yapması gereken kişinin eleştiriye yeltenmesini tükenmişlik sendromuna bağlıyorum." açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bitlis'te açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AKP milletvekili Alpay Özalan'ın TİP milletvekili Ahmet Şık'a saldırdığı Can Atalay oturumuna dair ilk kez konuşmuştu.

Ahmet Şık hakkında, "marjinal" ve "provokatör" ifadelerini kullanan Erdoğan, “Meclis kürsüsünden millete hakaret eden bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin bu koroya ip gibi dizilmesi teslimiyet işaretidir. Bir avuç marjinal muhalefeti esir almış, parmağında oynatmaktalar." ifadelerini kaydetmişti.