Anayasa Mahkemesi’ne Saray’dan atama

Anayasa Mahkemesi’ne Saray’dan atama
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’ne üye atadı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Doç. Dr. Metin Kıratlı’yı atadı.

Metin Kıratlı’nın yerine ise Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz atandı. Söz konusu iki karar, Resmi Gazete’de yayınlandı.

erdogan.png

METİN KIRATLI KİMDİR?

14 Şubat 1969 tarihinde Konya/Ereğli’de doğan Metin Kıratlı, ilkokul ve lise eğitimini Ereğli’de aldıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Diplomasisi Eğitim Programı Goethe Enstitüsü’nde (Berlin) yabancı dil eğitimi alan Kıratlı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programını bitirdi ve ardından Kırıkkale Üniversitesi’nde doktora yaptı.

aym.png

Kıratlı, Ankara Adliyesinde yaptığı hâkimlik stajının ardından Ulaş Hâkimliği, Çaldıran Hâkimliği, Yalvaç Hâkimliği ve Manavgat Hâkimliği görevlerini yürüttü ve 2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne atandı.

2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı ve 3 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak görev yapıyordu.

23 Kasım 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile YÖK Üyeliğine atanan Kıratlı’nın Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanı olduğu da biliniyor.