Bakan Tunç'tan Tuğrul Türkeş’e yanıt: Kendisine yakıştıramadım

Bakan Tunç'tan Tuğrul Türkeş’e yanıt: Kendisine yakıştıramadım
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP’li Tuğrul Türkeş’in Osman Kavala ile görüşmek için yaptığı başvuruya Adalet Bakanlığı'nın geç yanıt verdiğine ilişkin açıklamaları üzerine açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Parkı Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet cezasına mahkum edilen ve 2 bin 464 gündür cezaevinde tutulan Osman Kavala ile görüşme talebini duyuran AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in açıklamalarına cevap verdi.

NTV'ye konuşan Bakan Tunç, “Sayın Türkeş’in ziyaretiyle ilgili problem yok. İstediği zaman, uygun bir günde görüşebilir" ifadelerini kaydetti. Türkeş’in, Osman Kavala’yı ziyaret dilekçesine geç yanıt verildiği eleştirilerine de cevap veren Tunç, dönüş için gecikme olmadığını ifade etti ve Türkeş ile telefon görüşmesi yaparak 'Adalet Bakanlığı’nda hiçbir dosya sümenaltı edilmeyeceğini' ifade ettiğini aktardı.

tunc.png

"KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIM"

AKP Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin kendisine yönelttiği sorular üzerine, Türkeş’in takındığı tavrı eleştiren Tunç, 'Adalet Bakanı esasa ilişkin görüş beyan ediyor. Hak arama yolunu kapatan bir tutum sergiliyor' şeklinde açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar çok şık düşmedi, kendisine yakıştıramadım" ifadelerini kaydetti.

Tunç, Türkeş’in ziyaretiyle ilgili bir sorun olmadığını, istediği zaman, uygun bir günde Kavala ile görüşebileceğini ifade etti ve “Arkadaşlar kendisiyle irtibata geçtiler. Kendisinin bu hafta belki müsait olamayacağını, 10 gün sonra ziyaret edebileceğini ifade etmişti” açıklamasında bulundu.

turkes.png

"HALAY ÇEKTİĞİ İÇİN GÖZALTI YOK"

Mersin ve Ağrı’dan sonra Siirt ve İstanbul’da halay çeken kişilerin “örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınması ve tutuklanmasına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Bakan Tunç, "Halay bizim kültürümüz. Burada bir çarpıtma var. Halay çektiği için gözaltı yok, terör propagandası var. 40 bin kişinin katiliyle ilgili slogan atarsanız, bu hukuk devletinde mümkün mü? Terör örgütü sloganı atarsanız, hukuk devleti gereğini yapar." ifadelerini kullandı.

kavala.png