Bülent Arınç'tan Can Atalay açıklaması: Bana düşen dostça ikaz etmek

Bülent Arınç'tan Can Atalay açıklaması: Bana düşen dostça ikaz etmek
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a Can Atalay konusunda bir çağrıda bulundu.

Eski TBMM Başkanı ve AKP'nin kurucularından biri olan Bülent Arınç, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, Can Atalay'ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili olarak seçilen, ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen tahliyesi engellenen Can Atalay, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği mahkumiyet kararının TBMM'de okunmasının ardından milletvekilliği düşürüldü.

Arınç'tan Kurtulmuş'a çağrı: Can Atalay'ın milletvekili olabilmesi için önünde hiçbir engel yok, bana düşen sizi dostça ikaz etmek

1 Ağustos'ta Anayasa Mahkemesi, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını "yok hükmünde" saydı.

Muhalefet partileri, özellikle CHP, karara tepki olarak TBMM'nin olağanüstü toplanması çağrısında bulundu. Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucularından Bülent Arınç da bu konuda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslendi.

"ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL KALMAMIŞTIR"

Bülent Arınç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin defaatle verdiği kararlar ortada; ki en son 10'a 4 bir karar vermiş görünüyor ve o 4 üyenin de esastan bir itirazları yok, usulden itirazları var. Durum böyle iken Can Atalay'ın tekrar milletvekili olabilmesi için önünde hiçbir engel kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

"BANA DÜŞEN SİZİ DOSTÇA İKAZ ETMEK"

Arınç, mevcut TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenerek, "Bana düşen sizi dostça ikaz ederek Sayın Can Atalay'ı meclise davet edip ant içmesini temin etmenizdir. Anayasa Mahkemesi'nin bu kadar kesin ve kati kararlarına karşı direnmenin hiçbir haklı gerekçesi yoktur" dedi.

Arınç, Kemal Aktaş örneğini de vererek, "Geçmişte bir milletvekilliğinin düşürülmesine bu şekilde karşı çıkmışken bugün neredeyse rutin bir olay gibi milletvekilliklerinin düşürülmesi vesilesiyle siyaset kurumunun zedelendiğini, siyasetçinin yıprandığını ve bu kurumun çok büyük yara aldığını düşünmekteyim" ifadelerini kullandı

Arınç, Or. Prof. Ali Fuat Başgil'in, "En iyi anayasa uygulanan anayasadır, en kötü anayasa uygulanmayan anayasadır" sözleriyle açıklamasını tamamladı.

785265image1.jpg

762110image1.jpg