Bülent Arınç'tan Özkan’ın annesine küfür eden AKP'li vekile sert tepki

Bülent Arınç'tan Özkan’ın annesine küfür eden AKP'li vekile sert tepki
AKP'li Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “züppe” ifadesini kullanan CHP'li Tuncay Özkan ve Özkan'ın annesine küfür eden AKP'li Mahmut Rıdvan Nazırlı’ya tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı AKP'li Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “züppe” ifadesini kullanan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve duruma küfürlü ifadelerle yanıt veren AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’ya sert tepki verdi.

Arınç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Özkan’ın sözlerini kabul edilemez, ahlâk ve edep dışı buluyor; bu üslubu kınıyorum. Siyasetin böyle bir dile; milletin de bu üslupla inşa edilecek bir muhalefete ihtiyacı yoktur” ifadelerini kullandı.

“Siyasî üslup üzerine fikirlerim yalnızca kendi mahallemize taş atıldığında geçerli değildir” diyen Arınç, Nazırlı’yı da eleştirdi. Arınç, “İfadeleri ne bir AK Parti milletvekiline ne de Elazığ’ın alim bir insanı hafız Abdullah Nazırlı’nın torununa yakışmaktadır” ifadesini kullandı.

atalay-2.png

'BU ÜSLUPLA İNŞA EDİLECEK BİR MUHALEFETE İHTİYAÇ YOK'

Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Üslup her şeydir! Siyaset yapıyorsanız, kürsülerden kitlelere hitap ediyorsanız hasılı derdinizi, davanızı, kavganızı ve fikirlerinizi söz ile anlatıyorsanız sizi tanımlayan şey ağzınızdan çıkan sözleriniz olur.” ifadelerini kaydeden siyasetin ahlak çizgisinin hep belli bir seviyede kalmasına inandığını ifade etti.

“Tuncay Özkan’ın sözlerini kabul edilemez, ahlâk ve edep dışı buluyor; bu üslubu kınıyorum. Siyasetin böyle bir dile; milletin de bu üslupla inşa edilecek bir muhalefete ihtiyacı yoktur.” açıklamasını yapan Arınç, milletin oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanına sarf edilen sözlerin yargılanmasını milletin vicdanına bıraktığını iletti.