CHP listelerinden Meclis’e giren vekilden skandal sözler! “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganından rahatsız oldu

CHP listelerinden Meclis’e giren vekilden skandal sözler! “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganından rahatsız oldu
CHP listelerinden milletvekili seçilen Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Harp Okulları’nın mezuniyet töreninde teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganından rahatsız oldu. Ergenekon, Balyoz kumpaslarını hatırlattı.

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nin ardından teğmenler, “Mustafa Kemal’in askerleriz” sloganları attı. Teğmenler çember olurken teğmenlerin ortasına geçen okul birincisi Ebru Eroğlu, tüm teğmenlere ant içtirdi. Eroğlu ve teğmenler, “And içeriz ki, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanan eller karşısında bizi bulacak. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ifadeleriyle ant içti.

imaro-7.png

AKP’LİLERİ RAHATSIZ ETTİ

Teğmenlerin okuduğu ant ve attıkları “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı AKP çevresinde rahatsızlık uyandırdı. AKP’li birçok isim duydukları rahatsızlığı dile getirirken bir başka isim dikkatleri çekti. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganından rahatsız olan isimler arasında CHP listelerinden Meclis’e giren bir milletvekili de yer aldı. Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, yaşananlardan rahatsız olmakla kalmadı ve Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla da övündü.

Ün, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada skandal sözlere imza atarken, “Resmen 2007 senesinin bir tekrarını yaşıyoruz. Bu filmi daha önce izledik, tekrar izlemek isteyenler varsa bize göre mahsuru yok. Biz zaten birinci sezonu çok sevmiştik” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIMA TEPKİ YAĞDI

Milletvekilinin bu paylaşımına yurttaşlar sert tepki gösterirken vekile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne CHP listelerinden girdiği hatırlatıldı.