CHP'de tüzük değişikliği için üç kritik öneri

CHP'de tüzük değişikliği için üç kritik öneri
Cumhuriyet Halk Partisi, tüzük değişikliği için yol haritasını çizdi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde birçok belediyede oy çokluğu sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi, AKP'nin siyasetteki yumuşama çabalarına duyarsız kalmadı.

CHP Genel Merkezi'nde bir çalışanda koronavirüse rastlandığı bildirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 16 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu tarihi ziyaretin ardından, iki partinin gelecekteki stratejileri merakla beklenirken, CHP yetkililerinden dikkat çekici bir açıklama geldi.

CHP kurmayları, partinin kuruluş tarihi olarak kabul edilen 4 Eylül'de Sivas'ta başlayacak tüzük kurultayı süreci hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinin tarihi belli oldu | Rudaw.net

“ÖNSEÇİM, PARTİ ÜYELİĞİ VE DÖNEM KURALI”

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, 3 başlık konusunda önerilerin sıklaştığını belirten kurmaylar “Tüzük sürecinde ilk isteğimiz önerilerden bir şey çıkartmak. Bu nedenle kendi düşüncelerimizden önce örgütümüzü dinledik. Üyelerimizden gelen önerileri aldık. En çok önseçim, parti üyeliği ve dönem kuralı konusunda öneriler geliyor” ifadelerini kullandı.

Önseçim konusunda gelen önerilere ilişkin konuşan kurmaylar “Bize gelen öneriler var. Mesela önseçim öncesi üye yığılması yapılmasına karşı, belli bir yılın üzerindeki üyelerin önseçimde oy hakkı olması. Ya da örneğin bazı yerlerde hemşerisi diye önseçimde oy veriyor ama o bölgeyi temsil etmeyen bir aday önseçimden çıkmış oluyor” dedi.

Özgür Özel'den sert çıkış: Eskişehir'de bunu yapanı affetmem! | Eskişehir Haberleri

Parti meclisi (PM) üye sayısının artırılmasına ilişkinde birtakım önerilerin geldiğini aktaran kurmaylar “200 üye olsun diyen bile var ancak parti meclisi üye sayısını artırmaya yönelik çok yoğun bir istek yok” mesajını verdi.

Dönem kuralına ilişkin “Üç dönem seçilmelerine yönelik öneriler var. Bunu haftaya pazartesi il başkanlarıyla, sonra çarşamba günü parti meclisiyle konuşacağız. Oradan da tüzük komisyonuna vereceğiz” diyen kurmaylar değerlendirmelerin devam ettiğini belirtti.