Eğitim İş Genel Başkanı’ndan Yusuf Tekin’e Sert Sözler

Eğitim İş Genel Başkanı’ndan Yusuf Tekin’e Sert Sözler
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP Erzurum il toplantısında, kendisine yöneltilen eleştirilere aldırmadığını ifade etmişti. Eğitimcilerden Bakan Tekin’in bu sözlerine sert bir yanıt geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 13 Temmuz günü Erzurum’da bulunan Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AKP Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Tekin, “İşinizi istişareyle yaparsanız kınayanların kınamasından korkmadan, üzerinize gelenlerin eleştirilerini aldırmadan, doğru bildiğiniz yolda devam edeceksiniz. Biz de hiçbir kınayıcının kınamasından korkmadan yola devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Öğretmenlik Meslek Yasası’na ve yeni müfredata tepki gösteren ve bu kapsamda oturma eylemleri yapan eğitimcilere bir mesaj olarak algılanan bu sözlere eğitimcilerden yanıt geldi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, Bakan Tekin’in ifadelerine ilişkin, “Tamamen bize gönderme yapıyor” ifadesini kullandı.

bakan-tekin.png

“CUMHURİYETİN İŞARET ETTİĞİ NESİL DEĞİL CUMHURBAŞKANININ İSTEDİĞİ NESİL”

Yusuf Tekin’in yaptığı açıklamayı Cumhuriyet gazetesinde yorumlayan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Bizlerle bir istişare yürütmedi. Ellerine tutuşturulanı son olarak ‘Gelin, siz de bakın, görüşlerinizi ifade edin’ dedi. Oradaki itirazların hiçbirini de dikkate almadı” ifadelerini kullandı.

Tekin’in söz konusu toplantıda sarf ettiği, “Bizde lidere sadakat ve biat esastır. Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar arkasındayız” ifadeleri hakkında yorumda bulunan Kadem Özbay, Cumhuriyetin, kimse kimsenin efendisi olmasın, biat ve itaat olmasın diye kurulduğunu ancak Tekin’in her sözüyle bu bilince sahip olmadığını kanıtladığını belirtti.

Özbay, gerçekleştirdiği açıklamada, “Cumhuriyetin işaret ettiği nesilleri değil de cumhurbaşkanının istediği bir nesli yetiştirme isteği Cumhuriyete değil, kişilere bağlılığını gösteriyor” söyleminde bulundu.

kadem-ozbay-001.png

“LAİKLİK ÖZGÜRLÜKTÜR”

Özbay, Bakan Tekin’in toplantıda kullandığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, evrensel laiklik tanımıyla uyumlu, vatandaşların dini inanç ibadet ve hürriyetlerini savunan, güvence altına alan bir müfredattır. Bundan da gurur duyuyorum” ifadelerine ilişkin, “Tekin, uygulamaları ve söylemleriyle ortada bir laiklik bırakmamıştır. Laiklik özgürlüktür. Laiklik dindarların güvencesi, dini istismar edenlerin korkulu rüyasıdır” açıklamasını yaptı.