Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu görüştü! | Son dakika

Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu görüştü! | Son dakika
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu’nun evinde görüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüştü. Söz konusu görüşmenin Kılıçdaroğlu’nun evinde gerçekleşirken detayları gazeteci İsmail Saymaz açıkladı.

Görüşme Kılıçdaroğlu'nun evinde gerçekleşti. Görüşmenin detaylarını Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV'de açıkladı:

"Kurultay ardından ilk kez bir araya geldiler. 1 yıldan fazla olmuştu.” ifadelerini kullanan Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun evinde gerçekleşen görüşmenin 1,5 saat sürdüğünü ifade etti. Saymaz, konuya ilişkin “Görüş birliğinde olduklarını da bu görüşmeyle göstermiş oldular.” ifadelerini kullandı.

“KURULTAY GÖRÜŞÜLDÜ”

Saymaz, Kılıçdaroğlu- İmamoğlu görüşmesinde ağırlıklı olarak Tüzük kurultayının görüşüldüğünü belirterek “Görüşmede ikili dışında kimse yer almadı. Baş başa gerçekleştirilen bir görüşmeydi." dedi.

Kamuoyuna açıklanmayan görüşmenin 1 saatten uzun sürdüğü ifade edilirken ağırlıklı olarak Tüzük Kurultayı hakkında konuşuldu. Kılıçdaroğlu’nun taleplerini aktardığını iletilirken iki isim dışında herhangi bir siyasi, söz konusu görüşmede yer almadı.

KURULTAY 8 EYLÜL'DE

CHP’nin 8 Eylül’de yapılacak Tüzük Kurultayı'nda, CHP Genel Başkanı da dahil olmak üzere tüm seçilmişlere üç dönem sınırı getirilmesi değerleniyor. Aday belirlemede ön seçim uygulama yetkisi bazı seçim çevrelerinde, "kaybetme riski"nin ortadan kaldırılması gerekçesiyle Genel Başkan'a verilecek.