Ekrem İmamoğlu milyar dolarlık vurgunu açıkladı!

Ekrem İmamoğlu milyar dolarlık vurgunu açıkladı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, ''We Haliç'' hak sahipleri daire eşleşme kura töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüm politikalarını eleştiren İmamoğlu, milyarlarca dolarlık vurgunun nasıl yapıldığını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin 373 hak sahibinin kurasının yapılacağı törene katıldı. Eylül ayından itibaren evlerin teslim edilmeye başlayacağını ileten İmamoğlu, konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

“İnsanların evini mi yapacaksınız yoksa çok sevdiğiniz birkaç kişinin cebinin iyileşmesini mi düşüneceksiniz? Meseleyi vatandaş odaklı ele aldığınızda bu işler tıkır tıkır işler ve sorunlar çözülür.” ifadelerini kullanan İmamoğlu, kentsel dönüşüm kavramının, İstanbul’da boş bulunan her alanı lüks konut üretmeye çevirdiklerini ifade etti.

İmamoğlu, “TEM otoyolunun kuzeyinde yeni yapılaşmalar gösterdiler dediler ki biz bağcıları esenleri kurtaracağız. Sahilde konutlar yapıldı bunlarla biz Bahçelievler’i Zeytinburnu’nu kurtaracağız dediler.” ifadelerini kaydederek çarpıcı bir açıklama yaptı.

imaro-2.png

“BİRİLERİNİN CEBİNE 85 MİLYAR DOLAR AKTARDILAR”

“Zeytinburnu, Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa durduğu yerde duruyor ama oralarda bizim hesabımıza göre kamu alanında arazide konut üreterek ya da birilerinin arazisine ekstra imar vererek birilerinin cebine basit hesapla 85 milyar dolar aktardılar.” sözlerini ileten İmamoğlu, o 85 milyar dolarla, şehrin bütün kötü yapı stokunu dönüştürüp güçlendirilebileceğinin altını çizdi.

İBB Başkanı, açıklamasının devamında, “Yazık değil mi? Biz de yanlış yaparsak acımasız olun. Biz sizin hakkınızı hukukunuzu korumak için seçildik öyle değil mi? Geçmişten bugüne yapılan bu hatalarla şehirleri soktukları sıkıntılar yaşamı zorlaştıran koşullar işte bugün yaşadığınız bir kısım ekonomik sıkıntıların da işsizliğin de yoksulluğun da temel sebebini oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.