Erdoğan Baro Başkanını AKP il başkanı olarak atadı! Yargı bağımsızlığına bir darbe daha

Erdoğan Baro Başkanını AKP il başkanı olarak atadı! Yargı bağımsızlığına bir darbe daha
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı için Muhammed Burak Gül’ü görevlendirdi. Hukukçular, Gül barodaki görevini bırakmadığı için “Hâkimler karşılarında iktidarı görecek” dedi.

AKP iktidarının, yargı bağımsızlığına darbe vuran uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraş Barosu Başkanı avukat Muhammed Burak Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atandı. Söz konusu kararı sosyal medya hesabından duyuran Gül, “Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Sayın cumhurbaşkanımıza şahsıma emanet ettikleri bu onurlu ve kutlu görev için şükranlarımı sunuyorum. Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti 23 yaşında” ifadelerini kullandı.

Ekim ayındaki seçime kadar baro başkanlığı görevine devam edeceğini belirten Gül’ün, il başkanı olarak görevlendirilmesinin ardından sosyal medya hesaplarından sıklıkla AKP propagandası yaptığı görüldü.

‘HUKUKLA OYNAMAYIN’

Cumhuriyet’in aktardığına göre, eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu durum ahlaki de etik de değil. Ayrıca yurttaşların yargıya ilişkin kaygıları, özellikle deprem davalarında birçok soru işareti varken böyle bir tercih kamuoyu vicdanını da yaralar” ifadelerini kullandı. Kazan, Gül’ü istifaya davet ederken “Baro üyelerinin de bu konuda çağrıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Hukukla artık bu kadar oynamayın ne olur” dedi.

baro-eski.png

‘BİR GÜN DURMAMALI’

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, Gül’ün baro başkanı sıfatıyla birçok davaya müdahil olduğunu vurguladı ve “Bir partinin il başkanı hele de iktidar partisi il başkanı bir gün bile olsa böyle bir görevde bulunamaz. Bu kişi davalara gittiğinde hâkimlerin, savcıların gözünde AKP il başkanı olacak. Aksi bir durumda cezalandırılma korkusu duyan hâkimler nasıl adil karar verecek?” açıklamasında bulundu.

Yaşananların tarafsızlıkla bağdaşmadığını ve iktidar tarafından yargının siyasallaşmasının bir örneğini daha oluşturduğunu ifade eden Öztunç, “Yakında il başkanlarını da hâkim yaparlar.” ifadesini kaydetti.

milletvekili.png