Erdoğan, emekliler üzerinden muhalefete yüklendi

Erdoğan, emekliler üzerinden muhalefete yüklendi
Erdoğan, muhalefete seslenerek "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin" dedi. Hazine Bakanlığı'nın belediyelerden borç tahsiline başlayacağını söyledi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in KKTC'deki törenlere katılımını ve yurt dışındaki temaslarını "Muhalefetin normalleşmesi açısından önemli buluyoruz. Lefkoşa'daki birlikteliğin, özellikle terörle mücadele ve diğer milli meselelerde istikrarlı bir şekilde devam etmesini diliyorum." şeklinde değerlendirdi.

'ENFLASYONDA KÖTÜ TABLO GERİDE KALDI'

emekli-magdur-1-1200x642.jpg

Erdoğan, "Emeklilerimizin serzenişini duyuyorum. Tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Depremin 104 milyar doları bulan faturası azaldıkça, politikalarımız sonuç verdikçe ortaya çıkan ilave kaynağı başta emekliler, halkımızın emrine sunacağız. 2024 yılında emekli maaşlarında yüzde 78 ila 86 oranında artışa gitmiş durumdayız. Yaptığımız bu artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir. Amacımız, ekonomimizi enflasyonu körükleyecek bir kısır döngüye sokmadan insanlarımızın refahını kalıcı olarak artırmaktır. Ekonomide sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Enflasyonda en kötü tabloyu geride bıraktığımıza inanıyoruz. Enflasyon bundan sonra daha hissedilir biçimde düşecek.


CHP BELEDİYELERİNİ ELEŞTİRDİ


Sayın CHP Genel Başkanı'na şunu söylemek isterim dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarına söyleyin bedava yapacağız diyerek milletten oy istedikleri ancak 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler.


'BORÇLARIN TAHSİLİNE BAŞLANACAK'

emekli-magdur-1-1200x642.jpg
Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Meydanlarda oy verene bedava traktör vereceğiz demek kolaydır zor olan sözünün eri olmaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Öyle 25 kuruşa simit yok." cümlelerini kaydetti.