Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'Dilruba' tepkisi!

Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'Dilruba' tepkisi!
Yargıtay Başkanlığı'nda 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüde yeni anayasa mesajı verirken Özel’e “Dilruba” üzerinden yüklendi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplumun huzuru, refahı ve güvenliği için vazgeçilmez kavramlar vardır. Bunların en başında adalet yer alır. Mahkeme salonlarımızın duvarında yazan 'Adalet mülkün temelidir' sözü devletin adaletle ayakta durduğunun delilidir" açıklamasında bulundu.

YENİ ANAYASA MESAJI!

Yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarına değinen Erdoğan, "Türkiye yeni bir anayasaya hazırdır. Yeni anayasa meselesinin önündeki en büyük engel ise ön yargılardır" ifadesini kaydederek yeni anayasaya sadece kuru bir hukuki belge olarak değil haklarımızın, sorumluluklarımızın yer aldığı bir toplu sözleşme olarak baktıklarını iletti.

Bu sürecin her adımında, milletin iradesinin yegane rehberleri olacağını ifade eden Erdoğan, “Ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek ülkemizi ileriye taşıyacak bir anayasa hazırlıyız. Bu konuda samimiyiz, kararlıyız. Diğer siyasi partilerin de aynı niyeti sergilemesini umuyoruz. Sorunlarımızı tartışarak değil konuşarak çözebiliriz." ifadelerini kullandı.

imaro-54.png

ÖZEL’E ‘DİLRUBA' GÖNDERMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, sokak röportajındaki konuşması gerekçe gösterilerek tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’na da değinerek "Nefret siyasetinin kimseye bir fayda sağlamadığını artık herkesin görmesi gerekiyor. Millete hakaret edenleri kahramanlaştıranları bu millet affetmez. Türkiye ile ilgili karanlık senaryolara figüranlık yapanları millet affetmez. Her alanda nezakete, diyaloğa ihtiyaç var." ifadelerini kaydetti.

ÖZGÜR ÖZEL İLE EL SIKIŞTI

Erdoğan, ayrıca Adli Yıl Töreni için salonda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelerek el sıkıştı.