Erdoğan’ı hayrete düşürecek anket! İmamoğlu ve Yavaş’ın gerisinde kaldı

Erdoğan’ı hayrete düşürecek anket! İmamoğlu ve Yavaş’ın gerisinde kaldı
Son zamanlarda yapılan anketlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın gerisinde kaldığı tespit edildi.

Son zamanlarda gerçekleştirilen anketlerde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın gerisinde kaldığı açığa çıktı. Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, kaleme aldığı yazısında Erdoğan’ın mevcut seçim ortamındaki zayıf konumunu işaret etti.

Bozkurt'un yaptığı analize göre, son anketlerde Erdoğan’ın, Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 6 ve Mansur Yavaş’ın ise yüzde 9 gerisinde olduğu belirlendi. Bozkurt, konuya ilişkin, "AKP’nin anketlerinde de oy kaybı net bir biçimde ortaya çıkıyor" ifadesini kullandı ve bu durumun Erdoğan’ın liderliğinin zayıfladığını vurguladı.

Anket sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın popülaritesinin düştüğünü ve bu düşüşün, muhalefet adaylarının artan desteğiyle birleştiğini gösteriyor.

"CHP’NİN ADAY TARTIŞMALARI SEÇİM STRATEJİSİNİ BELİRLEYECEK"

Bozkurt, CHP içinde yaşanan tartışmalara ve aday belirleme süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunurken CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partideki “özgül ağırlığı”nın tescillendiğini belirtti ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirleme konusundaki belirsizliklerin, partinin seçim stratejisini nasıl etkileyebileceği konusunda endişeler olduğunu ifade etti.

Bozkurt yazısında, CHP’nin içindeki aday tartışmalarının ve tüzük değişikliklerinin, seçimlerdeki başarı şansını doğrudan etkileyebileceğini ileterek "CHP’nin adayları arasında iki mutlak kazanma ihtimali olan adayın varlığı da büyük sıkıntı" ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın mevcut durumda muhalefet adaylarının gerisinde kalması, önümüzdeki seçimlerin çok daha çekişmeli geçebileceği anlamına geldiğini belirten Bozkurt, Erdoğan’ın karşısında güçlü ve belirgin rakiplerin bulunmasının, iktidarın seçim stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden olabileceğini ve muhalefetin seçimlerde avantaj elde etme şansını artırabileceğini kaydetti.