Erdoğan’ın korumalarına rekor harcama! 90 bin emeklinin bir aylık maaşı

Erdoğan’ın korumalarına rekor harcama! 90 bin emeklinin bir aylık maaşı
Emekli ve asgari ücretli yurttaşlar için “para yok” denilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için para saçılıyor.

Bir yandan kamuda tasarruf yapılacağı belirtilirken diğer yandan da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için harcama rekorlarına imza atılmaya devam ediliyor. Asgari ücretli ve emekliler, “para yok” denilerek sefalete mahkum edilirken İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verileri AKP iktidarının gerçeğini ortaya koydu.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) verilerine göre, 2024 yılının ilk yarısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, toplamda 1 milyar 133 milyon TL harcadı. Bu harcama en düşük emekli aylığı olan 12 bin 500 TL ile karşılaştırıldığında yaklaşık 90 bin emeklinin bir aylık maaşına denk geliyor.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nin 2024 yılının ilk 5 ayında yaptığı harcama 2023 yılının tamamında yaptığı harcama 2023 yılının tamamında yapılan 1 milyar TL’lik harcamayı geçti.

erdogan2.png

AİLESİNİ DE KORUYORLAR

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra ailesini de koruyor. Başkanlığın görev tanımı ise şu şekilde:

‘‘Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.’’

korumaya-gelince-para-cok.webp