Erken seçim çağrılarına MHP'den yanıt

Erken seçim çağrılarına MHP'den yanıt
Kamuoyunda erken seçim tartışmaları sürerken MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, dikkat çeken bir erken seçim açıklaması gerçekleştirdi. Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, erken seçim beklemediklerini açıkladı.

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan ve 2024 yerel seçimlerinin sonrasında da giderek artan erken seçim tartışmalarında gözler Cumhur İttifakı bileşenlerinin açıklamalarına çevrildi. Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte emekli ve asgari ücretli yurttaşların zor günler geçirdiği şu dönemde, ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere muhalefet partilerinden erken seçim çağrıları gelmeye devam ediyor.

Muhalefet partileri Meclis’te yeterli çoğunlukta bulunmadığından gözler Cumhur ittifakı partilerine çevrildi. Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Sohbetleri programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, erken seçim tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

mhp.png

Partisinin erken seçim öngörmediğini belirten Özdemir, Türkiye’nin güneyinde ve kuzeyinde ciddi bir savaş ortamı olduğunu ve Türkiye’nin de her türlü senaryoya hazırlıklı olması gerektiğini kaydetti. Bu ortamda seçimin sağlıklı bir iş olmadığını ve bu sebeple erken seçim beklemediklerini ifade etti.

Konu hakkında yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde siyasi istikrarın tesisi, bunun bekamıza olan katkısı akabinde de Türkiye’nin kendi potansiyelini güçlendirmesi çok önemlidir” ifadelerini kullanan Özdemir, “Rusya-Ukrayna arasındaki tahıl krizinin çözülmesi, İsrail-Filistin meselesiyle sergilediğimiz diplomatik girişimler, Etiyopya ve Somali arasındaki krizin çözülmesi için hakemlik yapılması, Irak ile terörle mücadele konusunda varılan mutabakat…” ifadelerini kullandı.

Özdemir, bunların çok önemli adımlar olduğunu ifade ederek “Bütün bu kazanımlar varken, uluslararası siyaset bu derecede keşmekeş bir hâle bürünmüşken, ‘Seçim yapalım’, bu sağlıklı bir iş değil. Biz öngörmüyoruz, beklemiyoruz.” dedi.