Fatih Erbakan: Ekonomik veriler Türkiye'yi bir erken seçime zorluyor

Fatih Erbakan: Ekonomik veriler Türkiye'yi bir erken seçime zorluyor
Yeniden Ferah Partisi (YRF) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanları toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erken seçim için tarih belirten Erbakan, mevcut ekonomik verilerin Türkiye'yi bu duruma zorladığına dikkat çekti.

Yeniden Ferah Partisi Genel Başkanı Fatih Erkan partisinin genel merkezinde gerçekleşen il başkanları toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'ye yer veren Erbakan, "katil siyonist rejim" olarak nitelediği İsrail yönetimini kınadı.

Partisinin üye sayısındaki artışa dikkat çeken Erbakan, Yeniden Ferah Partisi'ni iktidara taşımayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye'nin üçüncü en büyük partisi olduğunu söyleyen Erbakan, sırasıyla 1, 3 ve 5 milyon üye sayısına ulaşarak partilerini iktidara taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmeleri sorulan Erbakan, "Erken seçim ister istemez gündeme gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü ekonomik veriler Türkiye'yi bir erken seçime zorluyor" dedi. Fatih Erbakan, 2025 sonu ya da 2026 ilkbaharında erken seçimin gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Bir süredir siyasetin ana gündem maddesi olan Kara Harp Okulundaki mezuniyet töreninde Subay And'ının ardından teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erbakan, "Askeri vesayetin siyasetin üzerinde, millet iradesi üzerinde bulunmasını tabii ki asla kabul edemeyiz. Herhangi bir şekilde bunun ima edilmesi, bununla ilgili bir sinyal verilmesi niyeti varsa eğer, bunu da tabii ki asla tasvip edemeyiz. Ancak, Türkiye'de milletimiz iki kutuplu, ikisi de çok sıkıntılı olan seçeneğe mahkum edilmemelidir. Böyle bir görüntü de verilmemelidir." şeklinde konuştu.