Flaş kulis bilgisi! Soylu’nun dokunulmazlığı için fezleke mi bekleniyor?

Flaş kulis bilgisi! Soylu’nun dokunulmazlığı için fezleke mi bekleniyor?
Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM’ye verdiği dilekçeye ilişkin bir gelişme yaşanmazken flaş bir kulis bilgisi paylaşıldı.

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği dilekçeye ilişkin bir sonuç çıkmadı. İktidar kulislerinden gelen bilgiye göre, Soylu’nun başvurusu için, "Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi ama hakkında Meclis’te bir fezleke yok. Bu nedenle bir işlem gerektirecek durum da yok" denildiği ileri sürüldü.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Süleyman Soylu’nun bu başvuru ile “Hakkımda bir sürü iddiada bulunuyorsunuz. Savcılık orada. Elinizde bilgi-belge ne varsa başvurun, soruşturma konusu olsun. Fezleke gelsin. Ben şimdiden milletvekili olarak dokunulmazlığımın kaldırılması için dilekçe veriyorum” ifadelerini kaydettiği de öne sürülenler arasında. Kulislerde, “Bir fezleke gelirse bu başvuru değerlendirilebilir” denildiği belirtiliyor.

soylu.png

NELER OLMUŞTU?

Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun yönetim kurulunda görev yaptığı ve daha önce çeşitli usulsüzlük iddiaları ile gündeme gelen D Global/Invamed isimli firma, kobay kullanmakla suçlanmıştı. Aynı zamanda, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, 2020 yılının haziran ayında bir tıbbi cihaz üreticisi firmanın, Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz bir şekilde “Türk ışını” adlı cihazlarını denediklerini ileri sürmüştü.

Ekinci, ekibin başında eski bakan Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun olduğunu belirtirken söz konusu tedavinin denendiği hastaların içinden hayatını kaybedenlerin olduğunu ileri sürmüştü. Bunun üzerine Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından bir açıklama gerçekleştirerek “Size yakında bir imkan daha vereceğim. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim.. Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları sizde gelin. Allah büyüktür ve adildir…” ifadelerini kullanmıştı. Ardından ise, 26 Temmuz 2024 Cuma günü TBMM Başkanlığına verdiği dilekçe ile yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti.