Geçtiğimiz 9 gün boyunca yasaklanan Instagram'a iki bakan tepki gösterdi

Geçtiğimiz 9 gün boyunca yasaklanan Instagram'a iki bakan tepki gösterdi
Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın aktardığına göre Turizm ve Ticaret Bakanı yasak dolayısıyle Ulaştırma Bakanına veryansın etti.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan, 9 günlük Instagram yasağından sonra AKP içindeki karışıklığı kaleme aldı.

Kulis bilgisine göre geçen hafta yaşanan Instagram'a giriş yasağı AKP'yi karıştırmışa benziyor.

Nuray Babacan haberinde, bazı AKP'li isimlerin Ulaştırma Bakanı'na; “bir sorun bu kadar kötü yönetilebilirdi” diye serzenişte bulunduğunu ifade ediyor.

İKİ BAKAN'IN INSTAGRAM YASAĞI TEPKİSİ

Babacan'ın yazısına göre Instagram yasağına ilk tepki gösterenin Turizm Bakanı olduğu iddia edildi. Bakanın işletmelere, ekonomik kayıplara verilen zarardan ötürü bu yasağa tepki gösterdiği konuşuldu.

Özellikle turizm sezonunda turistlerin yasaklı bir ülkede olduklarını düşünmeleri hissinin son derece sakıncalı olduğu anlatılıyor. Turistlerin ülkeden bir fotoğraf dahi paylaşmaması, bu süreçte Kuzey Kore, Uganda ve İran'la eş değer görülmesi Turizm Bakanı'nı çileden çıkarttığı gibi Ticaret Bakanı da duruma tepkisini göstermiş. Yazıda, zaten ekonomik krizden beli bükülen küçük işletmelerin bu yasak nedeniyle tanıtım ve pazarlama olanaklarını kaybetmesi üzerine bu bakanlıkta da ciddi sıkıntı yaşandığı anlatılıyor.