İbrahim Kalın Hamas liderleriyle görüştü

İbrahim Kalın Hamas liderleriyle görüştü
MİT Başkanı İbrahim Kalın Ankara'da Hamas liderlerini ağırladı. Görüşmede İsrail-Filistin sorunlarında eksende yer alan takas ve ateşkes müzakereleri masaya yatırıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, başkent Ankara’da Hamas Siyasi Büro liderleriyle önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin odak noktası, İsrail ve Filistin arasındaki ateşkes müzakerelerindeki güncel durum ve esir takası konuları oldu.

TRT Haber'in aktardığına göre, toplantıda Gazze'de kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırılması için atılabilecek somut adımlar üzerinde duruldu. Hamas’ın müzakere sürecindeki yapıcı tavrı vurgulanırken, İsrail’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde mutabık kalınan öneri metnine yeni şartlar eklemesinin süreci zorlaştırdığı ifade edildi. Ayrıca, İsrail’in devam eden saldırıları ve bunların neden olduğu insani krizler de endişe verici bir şekilde gündeme geldi.

Bu süreçte MİT, Hamas’ın üst yönetimi, İsrail, Mısır, Katar ve ABD gibi çeşitli aktörlerle yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor.