İmamoğlu eski rakibine sert çıktı: Büyük bir zavallılık!

İmamoğlu eski rakibine sert çıktı: Büyük bir zavallılık!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 yıl önce başvurusunu yaptıkları 2 bin 300 itfaiye alımına ilişkin iznin halen imzalanmadığını belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sert tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane’de hizmete başlayan Temiz Hava Solunum Cihazı (THSC) Merkezi’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda, itfaiye teşkilatına donanımlı araç alımını gerçekleştirdiklerini ifade eden İmamoğlu, bu hizmetlerin devam edeceği ifade etti. İmamoğlu, açılışını yaptıkları merkeze dair açıklamalar yaparken “Dünyada bu kadar yaşı büyük itfaiye teşkilatı, kurum, kuruluş görmek zor. Bu anlamda bizim böylesi bir teşkilatı, her zaman en örnek alınacak işleri yapma konusunda da özenli davranan bir kurum haline getirme zorunluluğumuz vardır” ifadelerini kaydetti.

Merkezin, çözüm üreten anlayışlarının sonucu olarak ortaya çıktığını vurgulayan İmamoğlu, "Bu merkez, dışarıdan alınan hizmetlerle ihmal edilen süreçlere asla maruz bırakılmamalıydı. Halkçı ve kamucu karakterimizin de bir yansımasıyla, bu tür hizmetlerin iç hizmet şeklinde bizim bünyemizde yapılması noktasında attığımız adımlara da bir örnektir. “ ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, yaptığı konuşmada, bu tür adımları sıklıkla attıklarını ifade etti ve “Milletin parasını, milletimize hizmet noktasında en doğru, en kaliteli hizmeti sunmaktan başka bir amacı gütmeden hem işin tasarrufu hem işin gerekliliği hem de işi teminat altına almanın her rakamdan daha önemli olduğunu bilen bir anlayışla bu yatırımları yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

imaro-001.png

BAKANLIĞA SERT ÇIKTI

Konuşmasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na tepki gösteren İmamoğlu, "Yaklaşık 4 yıl önce, gelecek ihtiyaç tespitini yaptığımız ve ne yazık ki hala 2 bin 300 itfaiye erinin alınmasıyla ilgili iznimizin verilmemiş olmasını hayretle izliyorum. Bakın; kocaman itfaiye teşkilatımızın her yıl belli bir sayıda kişisi emekli olmakta ya da farklı vesilelerle bu kocaman teşkilatın bireyleri ayrılabilmekte, farklı statülere geçebilmekte.” ifadelerini kullandı.

“Depremle mücadele edilen bu şehrimizde, afet öncesi ve afet sonrası yapılması gereken iş ve işlemlerde çok mühim olduğunu bildiğimiz bu teşkilatımızın personel alım izniyle ilgili süreçlerine, hala bir imzanın esirgenmesini büyük bir gariplik, büyük bir zavallılık olarak tarifliyorum.” açıklamasında bulunan İmamoğlu, bunları üzüntüyle hatırlattığını aktardı.

itfaiye.png

"İMZAYI GECİKTİRMESİNİ KINIYORUM"

“İtfaiye eri alımlarının ne denli şeffaf ne denli liyakatli bir biçimde yapıldığını en iyi buradaki itfaiye teşkilatımızın mensupları biliyor” sözlerini kaydeden İBB Başkanı, “Bugün alıma karar versek bile, 2-2,5 sene sonra o arkadaşlarımızı tam randımanlı bu kurumun ve bu teşkilatın bir parçası yapabiliyoruz. Yazıktır, günahtır. Bu memleketin her kurumu, millete aittir. “ dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bu imzayı geciktirmesini kınadığını ve millete şikayet ettiğini vurgulayan İmamoğlu, “ Sevgili dostlar; bu ve benzeri hizmetlerin geri bırakılması, imzalanmaması, ertelenmesi, efendim bir imzayla bir metro hattının elde edeceği finansmanın… Para kapıda bekliyor. Para kapıda bekliyor. Yani 10 yıl, 8 yıl, 12 yıl vadeli ödeyeceğimiz bir finansman kapıda bekliyor. Bir imza.” ifadelerini kullandı.

imamoglu.png

“Maliye Bakanı'nın önündeki bir imza. Ve bu para 2 yıl ödemesiz, 3 yıl ödemesiz… Şekline göre değişiyor. Bu ekonominin zor olduğu koşulları da erteliyorsunuz. Yani onun 2 yıl, 3 yıl sonrasında ödemeye başlayacaksınız.” diyen İmamoğlu, “Ve o para belediyenin kasasına giriyor; o kasadan çıkıyor o hizmeti yapan müteahhitlerin cebine gidecek. O müteahhitler taşeronlara verecek. O taşeronlar işlerini yapacak. Bir yandan metro bitecek. Bir yandan da onun bünyesindeki yüzlerce, binlerce çalışanın da evine gidecek o paralar. “ ifadelerini kaydetti.

İmamoğlu, konuşmasının devamında, “Allah aşkına, bir imzayı atmamanın vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Bunu erteleyen ya da imzalamayan kim? Sayın Bakan mı? Daha yukarısı mı? Daha aşağısı mı?” sorularını yönelterek onu 86 milyon vatandaşımızın, vatandaş hakkına ve hukukuna, 16 milyon insanımızın da hemşehrilik hakkına ve hukukuna şikayet ettiğini belirtti.

"BİR KURUŞ BORCUMUZU ERTELEMİYORUZ"

"Borçlanma hakkı, hukuku da oy birliğiyle İBB Meclisi’nden bütün siyasi partilerin oy birliğiyle geçmiş, alınması uygun görülmüş hak ve hukuklar" açıklamasını kaydeden İmamoğlu, “Allah'a şükür bu konuda alnımız ak. Bir kuruş borcumuzu ertelemiyoruz. İBB’nin borçlanma, mali düzen ve özellikle finansal sistem açısından en şeffaf günlerini yaşadığı konusunda, burada milletimizin huzurunda rahatlıkla ifade edebilirim. “ dedi.