İmamoğlu’ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması

İmamoğlu’ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması
Ekrem İmamoğlu, CHP’li belediye başkanlarının fotoğraflarını Cumhurbaşkanlığı forsuyla paylaşmalarına yönelik eleştiride bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün "CHP'li belediyelerin SGK borçları" konusundaki tartışmalara dair bir basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, yaptığı açıklamaların ardından soruları yanıtlayarak, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'in kendisi hakkında yaptığı paylaşımı değerlendirdi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı forsuyla çekilmiş bir fotoğrafını "Gün ola, devran döne, umut yetişe" notuyla paylaşmıştı.

ekran-goruntusu-2024-08-03-134504.png

Yeğin’in ardından Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'dan da dikkat çeken bir paylaşım geldi. Balcıoğlu’da İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı forsuyla birlikte yer aldığı fotoğrafını paylaştı.

CHP’li başkanların üst üste yaptığı bu paylaşımlar “CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu” düşüncesini gündeme getirdi.

ekran-goruntusu-2024-08-03-134445-001.png

“BENİ RAHATSIZ ETTİ”

Çok konuşulan fotoğraflara ilişkin konuşan Ekrem İmamoğlu, rahatsız olduğunu vurgulayarak şöyle tepki gösterdi:

Bu paylaşımların benim zihnimde zerre kadar bir kıymeti yoktur. Benim ruhumu zerre kadar ilgilendiren, okşayan bir tarafı yok. Tam aksine beni rahatsız etmiştir. Bütün belediye başkanı kardeşlerimin, özellikle bugünün sorunlarına, belde ve ilçelerdeki sorunlara odaklanmasını istiyorum.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması - 24 Saat Gazetesi

“ŞİMDİLİK UNUTSUNLAR”

İmamoğlu, şöyle devam etti:

Bizim derdimiz, dört yıl sonraki bir seçimin aktörlerini ya da adaylarını belirlemek değildir. Bugün sadece işimize odaklanacağız ve sadece işimizi düşüneceğiz, memleketin sorunlarına çözüm oluşturmak için gayret göstereceğiz. Bize yapılan müdahalelere, engellemelere karşı dayanışma içinde olacağız, çözümler üretme konusunda büyük gayretler göstereceğiz. Konumuz budur, bunlar dışındaki konulara müdahil olmasınlar, ilgilenmesinler. Varsa bir kısım duyguları, bunları şimdilik unutsunlar. Zamanı geldiğinde her şey konuşulur, çözülür. Böyle bir gündemimiz yok.