İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş'a gönderme mi?

İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş'a gönderme mi?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Battalgazi İtfaiye İstasyonu Açılış Töreninde yaptığı konuşmada gelecek döneme dair hassas davranılmasını kastederek CHP içindeki tutumlara dair açıklama yaptı.

Zamanın çalışma zamanı olduğunu, önümüzdeki sürecin çok hassas ve hayati olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, yaptığı çıkışla Mansur Yavaş'a gönderme yaptığı yönünde bir intiba oluşturmuş olabilir. Pek çok kişi İmamoğlu'nun açıklamalarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldığı noktasında hemfikir.

İmamoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

eiei9.webp

"Zaman aynı çatı altında siyaset yapan insanların sen benim ayağıma bastın, sen benim koluma dokundun ya da yüzüme sert baktın deme zamanı değildir. Bununla uğraşan kim varsa benim yol arkadaşım değildir. Ayağıma bastın, koluma dokundun gibi konuların zamanı değil. ‘CHP içinde siyaset yapanlara sesleniyorum, özellikle benim siyasi yol arkadaşlarıma özellikle benim Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde siyaset yapan arkadaşlarıma ya da belediye başkanı olan meclis üyesi olan milletvekili olan partimizin üst yönetimine net olarak bir şey söylemek isterim. Zaman önümüzdeki sürece dair en iyi şekilde hazırlanma zamanıdır. Zaman milletin sorunlarını konuşmaya ve o sorunlara çözüm bulmayı bize emreden bir zamandır. Zaman hele hele aynı odada aynı mekanda aynı çatı altında siyaset yapan insanların sen benim ayağıma bastın, sen benim koluma dokundun ya da karnıma dirsek attın, yüzüme sert baktın deme zamanı değildir. Bununla uğraşan kim var ise benim yol arkadaşım da değildir. Nokta!”

İmamoğlu ayrıca açıklamasının devamında, “Ayrımcı akılla işimiz yok. Biz milletin evlatlarını seviyoruz ve sevmeye devam edeceğiz. Şimdi, önümüzdeki sürece en iyi şekilde hazırlanma zamanıdır. Bu, milletin sorunlarını konuşmayı emreden bir zamandır. Parti içindeki mevzuları konuşup konuşturan kim varsa, hem millete hem Atatürk’e ihanet eder” dedi.