İsmail Saymaz flaş kulisi verdi! Erdoğan hangi vekilleri transfer edecek?

İsmail Saymaz flaş kulisi verdi! Erdoğan hangi vekilleri transfer edecek?
Gazeteci İsmail Saymaz, muhalefet partilerinden hangi milletvekillerinin AKP’ye katılacağını açıkladı.

AKP, 13 Ağustos günü kuruluşunun 23. yılını kutlamaya hazırlanıyor. AKP kulislerinden gelen bilgileri açıklayan gazeteciler, uzun zamandır AKP’ye muhalefet partilerinden transfer olacağını belirtiyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de yayınlanan Sansürsüz isimli programda bir AKP’li yetkiliden aldığı kulis bilgisini paylaşarak 15 belediye başkanının ve 3- 4 milletvekilinin AKP’ye geçeceğini iletti.

Konuşması sırasında, "AKP'ye geçenler, Yeniden Refah Partisi'nden seçilip istifa eden ya da baştan bağımsız olarak kazanan belediye başkanları olacak.” ifadelerini kaydeden Saymaz, milletvekillerinin hangi partiden olduğunun söylenmediğini belirtti.

erdogan2.png

Saymaz, kendisine söylenen ifadelerden anlaşıldığı kadarıyla AKP’ye katılması muhtemel olan milletvekillerini tahmin ederek “Yakın zamanda İYİ Parti'den istifa eden Ersagun Yücel, Seyithan İzsiz, Bilal Binici olursa şaşırmam. Bu isimleri 13 Ağustos'ta AKP'de görürsem şaşırmam. Gelecek Partisi'yle de aralarında bir görüşme olduğunu anladım. Bu dalgada değilse bile diğer dalgada katılım olabilir.” açıklamasında bulundu.

Bu durumu, AKP için bir büyüme olarak yorumlamadığını dile getiren Saymaz, “İlçe düzeyinde belediyelerdir. Milletvekillerine gelince onlar da şaşırtıcı olmayacaktır.” ifadelerini kaydetti. Ayrıca milletvekillerinin Meral Akşener'e yakın olduklarının belirtildiğini söyleyen Saymaz, “Akşener'in bir dahli var mı diye düşünülür tabii." ifadesini kaydetti.