'İYİ Parti ve Gelecek Parti'den AKP'ye geçecek isimler var' iddiası

'İYİ Parti ve Gelecek Parti'den AKP'ye geçecek isimler var' iddiası
İyi Parti ve Gelecek Partisi'nden istifa eden bazı isimlerin AK Parti'ye geçmek istediği iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu taleplerin aceleye getirilmeden, titizlikle değerlendirilmesini talep etti.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, İyi Parti ve Gelecek Partisi'nden istifa eden bazı isimlerin AK Parti ile temas halinde oldukları belirtiliyor. Bu kişilerin arasında milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu, AK Parti'ye geçmek istedikleri iddia ediliyor.

“FIRSATÇILIK YAPMAYACAĞIZ” MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye katılmak isteyen bu kişilerin taleplerini değerlendirirken acele edilmemesi talimatını verdi. Erdoğan, “Biz fırsatçılık yapmayız. Bir süre bekleyin. Bu süre içinde gerekli değerlendirmeleri yapalım. İnce eleyip sık dokuyalım. Parti programımıza, ilkelerimize ve değerlerimize uygun olanları değerlendiririz” şeklinde konuştu.

PARTİ KURMAYLARINDAN AÇIKLAMA

440942853-751953710449401-398295138657702233-n.jpg

AK Parti kurmayları, bazı belediye başkanlarının, muhalefette oldukları için işlerini yürütemediklerini belirterek AK Parti'ye geçiş konusunda nabız yokladıklarını ifade etti. Ancak Erdoğan’ın talimatına uygun olarak, bu geçiş işlemlerinin aceleye getirilmeden, gerekli değerlendirmeler yapılarak gerçekleştirileceği belirtiliyor.

EKİM AYI VE 14 AĞUSTOS BEKLENTİLERİ

AK Parti kurmayları, belediye başkanları ve milletvekillerinin katılımının ekim ayından itibaren gerçekleşebileceğini belirtti. Ayrıca, AK Parti’nin 14 Ağustos'taki kuruluş yıl dönümü programında da bazı katılımların olabileceği ifade ediliyor.