Kılıçdaroğlu’dan siyasete dönüş iddialarının ardından kritik açıklama: Delegeler isterse düşünürüm

Kılıçdaroğlu’dan siyasete dönüş iddialarının ardından kritik açıklama: Delegeler isterse düşünürüm
CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair soruları yanıtlarken dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Genel başkan tartışmalarının dışında kalmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündem hakkındaki soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ile görüşmek istediğine ilişkin iddialara cevap veren Kılıçdaroğlu, "Bu teklif birisi aracılığı ile geldi ama olursa kabul etmeyeceğimi söyledim" ifadesini kullandı.

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kurultayı’nı da değerlendirdi ve "Ben parlamentoya girdiğimde genel başkan olma düşüncem yoktu. Delegeler istediği için oldum. Delegeler derse ki 'Gelmen lazım arkadaş' görev verirlerse o zaman düşünürüm. Genel başkanlığın sorumluluğu fazladır, kolay değildir. Genel başkan tartışmalarının dışında kalmak istiyorum.” açıklamasında bulunarak partinin kendi geleceğini belirleyeceğini ifade etti.

Siyasetteki 'yumuşama' adımlarına ilişkin yorumda bulunan Kılıçdaroğlu, "Ben devleti soyan adamla neyin yumuşamasını yapacağım. Ben bu ülkeyi beşli çeteye teslim edenlerle neyi anlaşacağım" ifadelerini kullandı.

kilicdar.png

"LİDERLERİN SÖZLERİNİ TUTMASI GEREKİYORDU"

Kılıçdaroğlu, katıldığı programda 6’lı masa hakkında da konuştu ve "6 lider beraber yola çıktıysa ve oy birliği ile karar alacağız diye konuştuysak, liderlerin sözlerini tutması gerekiyordu. Ama bu olmadı. Anketler kazanacağımızı söylüyordu. Ama süreç benim de düşünmediğim şekilde ciddi bir sürece uğradı.” dedi. Çok büyük saldırılara muhatap olduğunu ileten Kılıçdaroğlu, “Ama saldırılara karşı "Ne derseniz deyin biz buradayız" mesajı vermek istedim. Benim kişisel kararımdı. Reklamcıların değil.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bizim altı okumuz sıradan altı ok değildir. Partimiz bu devleti kuran partidir. Dürüstlükten, ahlaktan, erdemden yanayız. İnançlı insanlarız. Ama inancımızı siyaset ve oy konusu yapmayız. Komşusu açken biz tok yatmayız. Bizim bunu geniş kitlelere anlatmamız, aktarmamız lazım. Biz bunu yapmamışız.” açıklamasında bulundu.

Normalleşme adımlarına ilişkin eleştirilerini sıralayan Kılıçdaroğlu, “Biz muhalefetiz. Ne demek normalleşme? Gerekirse masaya elinizi vuracaksınız. Biz gidip Erdoğan'a yalvardık mı? Emekliye ikramiyeyi mücadele ederek aldık. Biz gidip de Erdoğan'a "Beyefendi 3600 ek gösterge verir misiniz?" diye ricada mı bulunduk? EYT'liler için ricada mı bulunduk?” ifadelerini kaydederek STK’ların ayrı muhalefet partisinin ayrı olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlıu, yaptığı açıklamada, “Neyin yumuşaması? Ülke ateş çemberinde değil mi? Buyrun bakın. Emekliye sorun "Geçinebiliyor mu?" diye. İnsanın hakkını arama mücadelesi bir hak mücadelesidir. Bu mücadeleyi verirseniz siz siyasal olarak görevinizi yapmış olursunuz. Yaptıracaksın, siyaset budur. Rica ederek değil.” ifadelerini kullandı.