Mansur Yavaş “Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak” iddialarına sert çıktı!

Mansur Yavaş “Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak” iddialarına sert çıktı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç’in "İmamoğlu Cumhurbaşkanı, Yavaş yardımcısı olacak" iddiasına tepki gösterdi. Yavaş, konuya ilişkin, “Sevinç, partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in ortaya attığı "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı, Mansur Yavaş yardımcısı olacak" iddiasını yalanlayarak tepki gösterdi. Halk TV’den İsmail Saymaz’ın sorularına cevap veren Yavaş, söz konusu iddialar hakkında konuştu.

Gazeteci Şaban Sevinç, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı, Mansur Yavaş’ın ve bir kadın siyasetçinin de Cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu bir formülü kararlaştırdığını ileri sürmüştü.

“PARTİYİ KARIŞTIRMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

İsmail Saymaz söz konusu iddiayı Mansur Yavaş’a sordu. ABB Başkanı Yavaş, Sevinç'in iddiasına yanıt vererek, "Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli... Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor?” ifadelerini kullandı.

CHP’nin yüzyılı aşmış bir parti olduğunu belirten Yavaş, partinin nasıl karar alacağının ve kurallarının belli olduğunu ifade ederek “Şaban (Şaban Sevinç) herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok..." dedi.

erduvan.png

'GÜLBİN HANIMIN DURUMU İLE İLGİMİZ YOK'

Mansur Yavaş, konuşmasında Now TV sunucusu Gülbin Tosun'un, kendisini eleştirdiği gerekçesiyle işten çıkarıldığı suçlaması hakkında da açıklamalarda bulundu.

"Gülbin Hanım'ın durumundan bizim alakamız yok. Çok daha ağır hakaretleri bize yapanlar var. Kimseye cevap vermiyoruz. Ama daha sonra haberim oldu. Altına resmen küfürlü tweetler atmış. Tahmin ediyorum, sebebi odur.” ifadelerini kaydeden Yavaş, her gün aleyhine yayın yapan bir sürü insanın olduğunu belirtti ve “Her gün aleyhimize yayın yapan bir sürü insan var. Böyle bir şeyimiz olmaz. Basın özgürlüğüne güveniyoruz. Ama tabi bir kadının (Gülbin Tosun'u kastediyor) ağzına da bu denli küfürler yakışmıyor.” dedi.

Yavaş, konunun ne olduğunu bilmediğini ileterek “Telefon açıp 'nedir' diye sorması lazım. İlgimiz olmayan bir konudan dolayı böyle yazıyor, 'Sen de boğul' diyor, 'Suya muhtaç ol' diyor.'” açıklamasını yaptı.

erduvan-2.png

KURULTAYA KATILACAK

Mansur Yavaş, Tüzük Kurultayı'na katılacağını da ifade ederek “Ama izleyeceğim. Şu anda parti ne kadar alırsa ona uyacağız" ifadesini kullandı. Kurultayda bir öneri getirmeyeceğini dile getiren Yavaş, "Belediye başkanı olarak böyle bir görevimiz de yok bizim. Parti kurulları kendileri yapacaklar" dedi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen İmamoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi hakkında da Yavaş, "Herkesin birbiriyle görüşmesi lazım. Basın üzerinden görüşmek tabii ki partiye zarar vermekten başka bir yere gitmez. Diyalogun sürmesi lazım." ifadelerini kullandı.