Meclis Can Atalay için olağanüstü toplantıya çağrıldı

Meclis Can Atalay için olağanüstü toplantıya çağrıldı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili olarak seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay'ın durumunun değerlendirilmesi için olağanüstü toplantıya çağrıldı.

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminde Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili olarak seçilen fakat Meclis’te milletvekilliği hukuksuzca düşürülen Can Atalay hakkında, Anayasa Mahkemesi’nin “yok hükmünde” kararının ardından Meclis olağanüstü toplantıya çağrıldı.

AYM’nin, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin “yok hükmünde” olduğuna karar vermesinin ardından karar, 1 Ağustos’ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Geçtiğimiz gün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM’de bir araya gelmiş ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapacağı 15 Ağustos tarihinden önce Meclis'in Can Atalay gündemiyle olağanüstü toplanmasını istediklerini iletmişti.

tbmm2.png

Erkan Baş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Kurtulmuş'un 16 Ağustos tarihini verdiğini fakat bu tarihe sıcak bakmadıklarını ifade ederek "Ancak meclisin AYM kararı hiç yokmuş gibi rutin çalışmasına devam etmesi bizim açımızdan mümkün değil" ifadesini kaydetmişti.

Ayrıca Erkan Baş; CHP, DEM Parti, Saadet-Gelecek Partisi grupları ile yarın AYM'nin Atalay hakkındaki kararına ilişkin Meclis'in olağanüstü toplanması için ortak dilekçe vereceklerini açıklamıştı.