Meclis’te kritik Can Atalay zirvesinin ardından ilk açıklama

Meclis’te kritik Can Atalay zirvesinin ardından ilk açıklama
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gezi davası tutuklusu Can Atalay’ın durumuyla ilgili görüştü.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili olarak seçilen fakat Anayasa Mahkemesi kararına rağmen milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi, son kararında, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar vermişti.

Kararın ardından Meclis’in olağanüstü toplanması beklenirken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Erkan Baş Meclis’te bir görüşme gerçekleştirdi.

kurtulmus.png

TARİH VERİLDİ

Meclis’te gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Baş, “Meclis’te temsil edilen partilerin tümüyle görüşmeler gerçekleştirildi. Takvim tartışması var. Bizim beklentimiz Mahmud Abbas’ın konuşma yapacağı 15 Ağustos’tan önce Meclis’in toplanması” ifadelerini kaydetti.

“Sayın Başkan ’16 Ağustos olabilir mi’ diye bir öneri sundu” açıklamasını yapan Baş, Meclis’ten beklentilerinin Can Atalay’ın tahliye edilmesinin yolunun açılması olduğunu iletti.

“Yarın diğer partilerle birlikte dilekçemizi sunacağız. Ortada AYM’nin bir kararı var, 15 Ağustos’tan önce Meclis’in toplanmasını istiyoruz” açıklamasını yapan Baş, yaptıkları olağanüstü çağrıya destek vereceklerini ifade etti.

Erkan Baş, “Burada takvim tartışması var bizim beklentimiz 15 Ağustos’taki Mahmut Abbas’ın konuşma yapacağı toplantı sonrası. O günün öneminin farkındayız. Tüm dünyanın gözleri burada olacakken başka konuların gündeme gelmesini tercih etmeyeceğimizi söyledik ama bunun yolu o güne kadar Meclis ‘in AYM’nin aldığı son karar sonrası gerekli adımların atılması. “ ifadelerini kullandı ve yarın itibaren olağanüstü toplantı için dilekçelerini vereceklerini belirtti.

bas.png

KİMLER DESTEKLEYECEK?

Erkan Baş, “CHP, DEM Parti, Saadet, Gelecek grupları, DEVA destek vereceğini söyledi, DP destek vereceğini söyledi. Tüm muhalefetin birlikte tutum aldığı bir şey. Meclis bir karar vermedi aslında, o işlem yok hükmündedir.” ifadelerini kullanarak Can Atalay’ın milletvekilliği görevine zaten başlamış olduğunu ifade etti.