Mehmet Şimşek istifa ettiğine yönelik çıkan iddialara yanıt verdi!

Mehmet Şimşek istifa ettiğine yönelik çıkan iddialara yanıt verdi!
Bir süredir hem kulislerde hem de kamuoyunda Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yönünde çıkan iddialara kesin yanıt geldi.

Erol Mütercimler 'in YouTube kanalı üzerinden Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediğini belirten iddiaları sonrasında kulislerde hareketli günler yaşandı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi çıkan iddiaların hemen ardından yalanlama mesajı yayınlasa da kulislerin en önemli gündem maddesi olarak Şimşek'in istifa iddiaları konuşulmaya devam etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ankara kulislerinde yankılanmaya devam eden istifa iddialarına ilişkin X hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı.
Mesajında çıkan iddiaların asılsız olduğunu belirten Şimşek, "Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir." dedi. Çıkan iddiaların iyi niyetli olmadığını vurgulayan bakan Şimşek aynı zamanda, "Görevimizin sorumluğu ve bilinci omuzlarımızdayken, periyodik uydurma hikayelerin masa başında imalatı, yolumuzun doğru olduğunu gösteriyor. Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz. Yalanlamamıza rağmen hala bu söylentileri çıkartanlar ve yayanlar iyi niyetli olamaz. Lütfen aldanmayın!" ifadelerini kullandı.

İSTİFA ETTİĞİNİ GÜNDEME TAŞIYANLARA SORUŞTURMA!

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bir açıklamada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarını ortaya atanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılacağını duyurdu.

GAZETECİ BÜLENT AYDEMİR'DEN İDDİALARI ORTAYA ATANLARA YÖNELİK YORUM

Ankara'nın deneyimli gazetecisi Bülent Aydemir, Şimşek iddialarının arkasında AKP içinde Mehmet Şimşek'in politikalarından rahatsız olan iş adamlarının bulunduğunu vurguladı.
Aydemir'e göre, düzenlerinin bozulmasından endişe eden iş insanları, Mehmet Şimşek'in ekonomi politikalarından rahatsız oldukları için eski düzeni devam ettirmek istiyorlar.
Deneyimli gazeteci Aydemir aynı zamanda, parti içindeki Şimşek'ten rahatsız olan grubun AKP'ye bu durum üzerinden alternatifsiz değilsiniz mesajı verilmeye çalışıldığını vurguladı.