Hapis cezası aldı koltuğunu bırakmadı

Hapis cezası aldı koltuğunu bırakmadı
Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılarak Yeniden Refah Partisi’ne geçen Oğuzeli Belediyesi’nin Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Parmaksız’ın “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıl 13 ay hapis cezası aldığı ve buna rağmen görevine devam ettiği anlaşıldı.

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçiminde MHP’den Yeniden Refah’a geçti. Yıllar boyunca belediyenin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü koltuğunda oturan ve yerel seçimlerin ardından da görevini sürdüren Ali Parmaksız’ın yargılanıp hüküm giydiği ortaya çıktı. Parmaksız, aldığı cezaya rağmen koltuğunda oturmaya devam ediyor.

2 YIL 13 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI ALDI

2013 yılında Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 kişi hakkında “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ile kamu kurum ve kuruluşlarının tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından dava açıldı. Suç tarihi 7 Eylül 2011 olarak ifade edilirken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın müşteki sıfatıyla taraf olarak bulunduğu davada, imar yolsuzluğu yapıldığı belirtildi.

Sahte mahkeme kararı düzenlenerek ve sahte mühür kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı belirtilirken yargılama sonucunda Parmaksız, Tapu Müdürlüğü’nde görevli memurlar ile bölgede emlakçı gibi faaliyet gösteren şahısların değerli bir araziden rant elde ettikleri kaydedildi. verilen kararda, “Sanıklar resmi belge niteliğinde olan sahte mahkeme kararını kullanarak menfaat temin ettiklerinden taşınmazın gerçek maliki aleyhine nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemişlerdir. Bu nedenle sanıklarının tamamının nitelikli dolandırıcılık suçundan ayrı ayrı cezalandırılmalarına…” ifadelerine yer verildi.

KARARA İTİRAZ ETTİĞİNİ AÇIKLADI

10 Haziran 2020 tarihinde ise Oğuzeli Belediyesi’nin Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Parmaksız’ın “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçundan aldığı 2 yıl 13 ay 15 günlük hapis cezası kesinleşti. Buna rağmen Oğuzeli Belediyesi’nde görevine devam eden Parmaksız, “Karara karşı bir üst mahkemeye itiraz ettik” ifadelerini kaydetti.