Mitingde “CHP’lileri konuşturmam” diyerek havaya ateş açtı

Mitingde “CHP’lileri konuşturmam” diyerek havaya ateş açtı
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, düzenlenen mitingde fıstık üreticilerinin sorunlarını dile getirirken bir şahıs, “CHP’lileri konuşturmam” diyerek havaya ateş etti.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Fıstık Mitingi’nde, üreticilerin sorunlarını anlatırken bir şahıs yanına yaklaştı ve CHP’lileri konuşturmayacağını söyleyerek silahıyla havaya ateş açtı. Eski muhtar olduğu belirtilen şahıs, önce korumalar tarafından uzaklaştırıldı, daha sonra ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayın ardından, konu hakkında açıklamalarda bulunan Meriç, “Konuşmaya başladığımda bu vatandaş ‘Ben CHP’lileri konuşturmam, bu mitingi şov haline dönüştürmem’ diyerek havaya ateş etti. Silahı tutukluk yapınca çok daha vahim bir olayı gerçekleştiremedi” ifadelerini kullandı.

Şahsın kendisinden özür dileyince şikayetçi olmadığını ifade eden Melih, “AK Partili bir vatandaş. Karakola gittiğimde ‘Gözüm dönmüştü, 20-30 yılı göze almıştım’ dedi. Silahı da ruhsatlı. Büyük olasılıkla serbest bırakılacak.” açıklamasında bulundu.

miting2.png

SALDIRIYI LANETLEDİLER

Söz konusu saldırıya siyasiler tepki gösterirken CHP Sözcüsü Deniz Yücel, saldırıyı lanetlediğini ileterek “Sorumluları kendilerini biliyor. Kamplaşmadan, kutuplaşmadan ve şiddetten medet umanlar, istediklerini elde edemeyecekler” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş da “Gerçekleri söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.