MKYK toplantısında Erdoğan teğmenler hakkında neler dedi?

MKYK toplantısında Erdoğan teğmenler hakkında neler dedi?
Siyasette Kara Harp Okulunda teğmenlerin Subay Andı'nın ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasının yankıları devam ederken AKP'nin MKYK toplantısında bu konu hakkında neler konuşulduğu merak konusu haline geldi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin Subay Andı'nı okuyup "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atmasının ardından AKP içerisinde tartışmalar bir süredir devam ediyor.

Teğmenlerin attığı slogan, AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nun (MKYK) geçtiğimiz akşamki toplantısında da gündeme gelirken toplantı esnasında Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'ın konu hakkındaki tutumunun ne olduğu yönünde basında kulis bilgilerine verildi.

Sabah yazarı Okan Müdderrisoğlu'nun bugün köşesine taşıdığı kulis bilgisi dikkat çekti. Müdderisoğlu, AKP içindeki bir kesimin teğmenler olayından duyduğu rahatsızlığının ciddi boyutlarda olduğuna yer verirken, Erdoğan'ın bu konu hakkındaki tutumunun benzerlik taşıdığını dile getirdi.

"TEĞMENLERİN ERDOĞAN ORADA İKEN SLOGANI ATAMAYACAĞINI İFADE ETTİĞİ BELİRTİLİYOR"

Dün yapılan AKP MKYK toplantısından kulisleri aktaran Müderrisoğlu, "Erdoğan'ın, o görüntüleri hoş karşılamadığı, diploma töreninden sonra gelişen hareket tarzının, kendisi orada iken yapılamayacağını kayda geçirdiği ifade ediliyor. Gerek Milli Savunma Üniversitesi gerekse Harp Okulları ölçeğinde konunun özüne inmeye kararlı olduğu da vurgulanıyor" dedi.

DW Türkçe'den Kıvanç El, Ankara kulislerinde MYKY toplantısın esnasında konuşulan konulara yer verdiği haberinde Erdoğan'ın teğmenler konusunda duyduğu rahatsızlığa yer verdi. Kulis bilgisinde Erdoğan, olayın kendisinin törenden ayrıldıktan sonra meydana geldiğini, yaşananların hoş olmadığını ve üniversiteden bu konuda izahat istediğini söyledi. Erdoğan'ın askerin yıpratılmasının doğru olmadığını ve olayın takibini yapacaklarını söylediği de aktarıldı.