MSB açıkladı! Türkiye ve Suriye görüşebilir | Son dakika

MSB açıkladı! Türkiye ve Suriye görüşebilir | Son dakika
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi amacıyla bakanlar düzeyinde bir toplantının düzenlenebileceğini açıkladı.

Reuters haber ajansına açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler, Türkiye ve Suriye'nin ilişkileri normalleştirmek amacıyla uygun koşullar sağlandığında bir toplantı düzenlenebileceğini açıkladı. Güler, bu toplantının bakanlar düzeyinde olabileceğini dile getirmişti.
Geçen ay Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı ilişkileri normalleştirmek üzere görüşmeye davet edeceğini duyurmuştu fakat Esad, görüşmenin sadece Türk güçlerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesi durumunda olabileceğini iletmişti.

guler.png

EUROFİGHTER'A YİNE ENGEL

Türkiye, 2022 yılından beri Eurofighter Typhoon savaş uçaklarına ilgi gösteriyor fakat bu uçakların tedariki Almanya tarafından engelleniyor. İlk etapta 40 adet Eurofighter Typhoon almak isteyen Türk Hava Kuvvetleri’nin, bu uçakların tamamını Birleşik Krallık’tan tedarik edeceği açıklanmıştı.

Geçtiğimiz gün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın İngiltere ziyaretinin sonuçlarını aktaran Yaşar Güler, Türkiye'nin İngiltere, İspanya ve Almanya'dan Eurofighter Typhoon jetleri tedarik etmeyi istediğini ama henüz net bir gelişme yaşanmadığını kaydetti.

"ÖNCELİĞİMİZ NATO"

Güler, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ile ilişkilerini geliştirmek istediğini fakat önceliklerinin NATO’ya olan sorumluluklarını yerine getirmek olduğunu dile getirdi.

Güler, “Önceliğimiz, önemli bir müttefik olarak NATO’yu desteklemek ve dayanışmayı güçlendirmektir. Odak noktamız, NATO’nun hazırlıklı, kararlı ve güçlü olması olmalıdır” açıklamasını yaptı.