Erdoğan NATO Zirvesinde Liderlerle Bir Araya Geldi

Erdoğan NATO Zirvesinde Liderlerle Bir Araya Geldi
Erdoğan ABD ziyaretinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada özellikle İsrail-Filistin konusunda istediklerini alamadıklarını, bu yüzden NATO’yu uyaracaklarını dile getirmişti. Zirvede ise liderlerle görüşmesinin olumlu geçtiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak için ABD’ye gitmişti. ABD ziyareti öncesinde ise Ankara Esenboğa Havalimanı’nda zirvede ele alacakları başlıklardan söz etmişti. Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Zirvede NATO'nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasını tahkim etmek, müttefiklerin imkân ve kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla istişarelerde bulunacağız." demişti.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etmişti: "NATO ile özellikle İsrail-Filistin konusunda istediğimizi, beklediğimizi henüz alabilmiş değiliz. ABD'deki görüşmelerimizde inşallah bunları tekrar gündeme getirerek beklediğimizi neticeyi alırız diye düşünüyorum. Bütün görüşmelerle birlikte kendilerini de bu noktada uyaracağız. Doha'da İsrail-Filistin konusunda ciddi görüşmeler oldu. Özellikle olumlu bazı adımlar atılmıştı fakat o günden bugüne o adımlar noktalanmadı. Biz sabırla süreci takip ediyoruz. İnşallah kısa zamanda buradan da beklediğimiz neticeyi alırız."

TİCARİ İŞLEM HACMİNİN İKİ KATINA ÇIKMASI HEDEFLENİYOR

Erdoğan, zirvede Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Macaristan Başbakanı Orban ile temaslarda bulundu. Yunan basınının yakından takip ettiği zirvede Erdoğan-Miçotakis görüşmesi gündemde etki yarattı. Zirvenin oturum aralarında bir araya gelen ikili 45 dakika kadar görüşme gerçekleştirdi. İki ülke arasında ticari işlem hacminin artması hedefi değerlendirildi. Bu durumun gerçekleşmesi halinde her iki ülkenin de yararına sonuçlar çıkacağına vurgu yapıldı, görüşmelerin iki ülke adına olumlu seyir ettiği öne sürüldü.