Özel'den Dilruba Kayserilioğlu ve Kılıçdaroğlu hakkında yorum

Özel'den Dilruba Kayserilioğlu ve Kılıçdaroğlu hakkında yorum
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de bir sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu Aliağa Cezaevi'nde ziyaret etti.

Özel, ziyaret sonrası yaptığı açıklamalarda Kayserilioğlu'nun tutuklanmasının tamamen hukuksuz olduğunu belirterek, "Düşüncesi ne kadar rahatsız edici olursa olsun, şiddet çağrısı yapmadığı sürece herkesin düşüncesini ifade etme hakkı vardır. Bu anayasal bir haktır." dedi.

Özel, iktidarın tutuklama kararını eleştirerek, "Bu tutuklama, yönetimdeki zayıflığın bir göstergesidir. Bir röportajda söylenen sözlerden korkarak, bu tür cezalandırmalara başvurmak, iktidarın özgüvensizliğini ortaya koyar," ifadelerini kullandı. Kayserilioğlu'nun 3 Eylül'de yapılacak duruşmada serbest kalmasını beklediğini belirten Özel, CHP'nin 9 Eylül'deki kuruluş yıldönümü törenine de Kayserilioğlu'nu davet etti.

"CESEDİMİ ÇİĞNEMENİZ LAZIM!"

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan davaya da sert tepki gösteren Özel, "Atatürk'ün koltuğunda 13 yıl oturan Kemal Bey’e karşı hazırlanan bu iddianame, siyasi bir kurgu ve çaresizlikten ibarettir. Bu dava, Sinan Ateş cinayetini örtbas edemez," dedi.

Özel, konuşmasının sonunda meydan okuyarak, "Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan! Kemal Bey'i yargılamak isteyenler, onun yerine sanık sandalyesine ben oturacağım." ifadeleriyle kararlılığını vurguladı.