Özgür Özel'in Çağrısıyla Ülke Genelinde Işık Açma Kapama Eylemi Yapıldı

Özgür Özel'in Çağrısıyla Ülke Genelinde Işık Açma Kapama Eylemi Yapıldı
CHP lideri Özgür Özel'in çağrısı üzerine, saat 21.00'de vatandaşlar ekonomik duruma tepki olarak ev ve iş yerlerindeki ışıkları açıp kapattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel asgari ücretin 25 bin TL olmasını talep ederek protesto çağrısında bulundu. Özel, grup toplantısında vurguladığı ışıkları açma-kapama eylemini Ankara'daki milletvekilleriyle birlikte gerçekleştirdi ve sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile kamuoyuna duyurdu.

'AYAĞA KALK TÜRKİYE'

chpnin-isik-acma-kapatma-eylemi-ulke-genelinde-yapildi-1-1024x576.webp

Özel, "Saat: 21.00'de Ankara milletvekillerimizle ışıkları açıp kapattık. Ya geçim olacak, ya seçim olacak! #AyağaKalkTürkiye"notuyla paylaştığı videoda, "Grup toplantımızda bir çağrı yaptık. Dedik ki asgari ücrete zam vermiyorlarsa, emekli maaşını asgari ücretin üzerine çıkarmıyorlarsa, çiftçinin esnafın sesini duymuyorlarsa, biz buna karşı ayağa kalkıyoruz ve sesimizi yükseltiyoruz. Bütün Türkiye'yi bir ortak eyleme çağırdık. Eylemimiz saat 21.00'de tüm Türkiye'de. Elektriğe zam yapanlara, iğneden ipliğe her şeye zam yapıp da emekliye ve emekçiye zam yapmayanlara, çifçiyi ve esnafı bu durumda bırakanlara itirazımızı yükseltiyoruz ve ışıkları açıp kapatıyoruz. Biz bu eylemi Ankara'da bütün Ankara milletvekiilerimzle birlikte başlatıyoruz." dedi.

Özgür Özel'in çağrısıyla vatandaşlar ekonomik duruma olan tepkilerini ışıkları açıp kapatarak gösterdi. Aynı dakikalarda CHP Genel Merkezi'nin de ışıkları 21.00'da yanıp söndü.