Özgür Özel gelecek seçimi işaret etti: Hepimizin partisi iktidar olacak

Özgür Özel gelecek seçimi işaret etti: Hepimizin partisi iktidar olacak
Özgür Özel gelecek seçimi işaret etti: Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde hepimizin partisi iktidar olacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ayvalık İlçe Başkanlığı'na ziyarette bulundu ve burada yurttaşlara seslendi. Özgür Özel, "Biz yerel seçimin akşamı şunu söyledik; bu bir zafer değil, bu bir başarı ama çok önemli bir görevi sırtımıza yükleyen bir başarı. Biz bundan sonra kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayırmadan, adil, düzgün bir şekilde görev yapacak belediye başkanlarımızla beraber bize verilen krediyi en iyi şekilde kullanacağız ve esas büyük başarıyı hep beraber yapılacak ilk genel seçimlerde yaşayacağız" ifadelerini kaydetti.

Kurultayda kongrede verdiği sözlerin ilkini tuttuğunu belirten Özel, "Bu partinin genel merkezinin de ilçe binalarının da il binalarının da ışıkları erkenden sönmeyecek. Seçim gecesi o ışıklar sabaha kadar yanacak. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar akşam saatinde tülbentini sirkeli suya basıp başına bağlayıp ışıkları kapatıp oturmayacak.” açıklamasında bulundu ve o gece sabaha kadar ışıkların yanacağını ifade etti.

elmadag-19.png

İKTİDAR VURGUSU

Gelecek genel seçimlere işaret eden Özel, "Bundan sonra da CHP'den kaybetmiyoruz, kaybettik ama üzülmüyoruz mesajları değil, hep iyi haberler alacaksınız. Verdiğimiz sözü yerel seçimlerde tuttuk, genel seçimlerde de göreceksiniz Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde hepimizin partisi iktidar olacak" ifadelerini kaydetti.

DİLRUBA VE DİLARA MESAJI

İzmir'deki sokak röportajında Instagram yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu ve Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak için yaptığı başvuru başörtüsü sebebiyle reddedilen Dilara Çiçek hakkında konuşan Özel, "Dilruba ve Dilara... Dilruba bir sokak röportajında, söylediği sözlerin hepsine katılmayabilirsiniz ama genç bir kadın düşüncülerini ifade ediyor. Onu aldılar, tutukladılar ve Eylül ayının 3'ünde mahkemeye çıkaracaklar. Yarın sabah Dilruba'yı hepiniz adına ziyaret edeceğim ve partimizin 9 Eylül'deki partimizin kuruluş yıldönümü törenlerine davet edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Özel, “Dilara, diş hekimliği fakültesi öğrencisi. Dünya Diş Hekimliği Kongresi, İstanbul'da yapılacak. Kongre için görev almak isteyen öğrenciler gelsin dediler, Dilara da gitti. Demişler ki 'Seni istemiyorlar.' Niye? Başörtüsü var!” açıklamasını yaparak bu sabah Dilara’yı aradığını ve kızıyla da telefonda görüştüklerini belirtti. Dilara’ya, böyle bir uygulamayı tasvip etmediğini söylediğini ileten Özel, “Telefon görüşmemizde 9 Eylül'deki partimizin kuruluş yıldönümüne davet ettim. Bir zorluğu olmazsa kızım İpek'le birlikte İstanbul'dan Ankara'ya gelecekler ve baba evine misafir olacaklar." dedi.

elmadag-16.png

"BİRİLERİ İSTİYOR DİYE KUTUPLAŞMAYACAĞIZ"

"Birileri istiyor diye kutuplaşmayacağız" açıklamasını kaydeden Özel, "Yoksulluk konuşulmasın diye kavga icat edenler, işsizlik konuşulmasın diye polemik üretenler, güvencesizliğin üstünü siyasi kavgayla örtenlere inat, bu milletin gerçek sorunları dışında hiçbir sorunu konuşmayacağız, hiçbir şekilde suni gündemlere teslim olmayacağız." dedi.