Özgür Özel'den Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna yanıt!

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna yanıt!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Habertürk ekranlarından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Cumhuriyet ve Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Habertürk'ten kalıtıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalar yapıyor.
CHP lideri Özgür Özel partisinin 4-9 Eylül arası gerçekleşmesi beklenen tüzük kurultayına ilişkin konuşurken kurultayın ardından genel başkan adaylığının daha kolay hale getirileceğini söyledi.

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kurultaya katılacağını belirten Özel, Kuzey Kıbrıs ziyareti içinde Kılıçdaroğlu'na teklifte bulunduklarını fakat programının uygun olmaması nedeniyle katılamadığını ekledi.

Erken seçimle ilgili soruları yanıtlayan Özel, kendisinin seçimi istediğini belirterek, "Yerel seçim sonuçlarını araçsallaştırarak erken seçim istemeyeceğini söyledim. Ancak vatandaşların ekonomik sorunlarını çözmezseniz, geçim olmazsa seçim olur. Bugün karar alalım, ben seçimi isterim. Ben dünden hazırım ama seçim için ya 360 milletvekili ya da Cumhurbaşkanı 'Evet' diyecek. Erken seçim istiyoruz ama bunun teknik şartlar yok. Emekliler, asgari ücretliler tepkilerini erken seçim üzerinden dile getirirse o zaman kimse kaçamaz." dedi.

"ALTILI MASANIN EN BÜYÜK HATASI HER KONUDA PARLEMENTER SİSTEM ELEŞRİSİYDİ"

Altılı Masa eleştirisinde bulunan CHP lideri, her konuda parlamenter sistem eleştirisi bir hataydı ifadelerini kullandı. Özel ayrıca , vatandaşların sorunlarının yalnızca parlamenter sistem ile çözüme kavuşturulmasının mümkün olmadığını vurguladı. Açıklamanın ilgili kısmında Özel, "Her konuyu parlamenter sistem üzerinden dile getiremezsiniz. Altılı Masa'nın en büyük hatası buydu. Vatandaş sorunların çözülmesini istiyor. Biz geçen seçimdeki gibi her şeyi parlamenter sistem aksına oturtarak değil ama geldiğimizde güçlü bir parlamenter sistemi, kuvvetler ayrılığını ve bağımsız bir yargı vaat edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI HAKKINDAKİ SORUYA YANIT!

Özel "Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna "Hayır" diyerek yanıt verdi. "Bu size bağlamasın?" sorusuna ise "Bağlasın, hiçbir sorun yok" diyen Özel, hedefini şöyle açıkladı:

"Ben Atatürk'ün partisini iktidar yaparak tarihe geçmek istiyorum. Bu hiç azımsanacak bir irade değil. Ben Erdoğan'ın 25 yıllık iktidarına son veren ve yeniden CHP'li bir cumhurbaşkanı seçtiren ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmeyi önemli görüyorum. Ben teknik direktörüm. Ben penaltıyı kimin atacağına bütün taraftarı vererek karar vereceğim."