Özgür Özel’den kurmaylarına dikkat çeken talimat

Özgür Özel’den kurmaylarına dikkat çeken talimat
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan kanun teklifi görüşmelerinin ardından kapandı. CHP grubu, Meclis tatile girmeden önce son defa toplanırken Özel’den kurmaylarına talimat geldi.

AKP’nin Meclis’e sunduğu, sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesinin önünü açan kanun teklifinişn AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmesinin ardından TBMM tatile girdi. Meclis tatile girmeden önce, CHP grubu son kez toplandı. CHP kaynaklardan alınan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel kurmaylarına, “Seçim bölgelerinde çalışmalarınıza devam edin” talimatı verdi.

Yasama döneminde verilen aranın bir tatil olmadığını belirten Özel, Meclis grubunun performansını olumlu bulduğun ifade etti ve “İyi bir sınav verdik. Yasalara karşı iyi bir direniş gösterdiniz, çabalarınız için teşekkür ederim” dedi.

CHP’nin toplantısında, 4-9 Eylül döneminde başlayacak tüzük mesaisi de tartışılırken CHP lideri Özel’in, tüzük kurultayına yönelik il başkanlarıyla bir araya geleceği kaydedildi. Tüzük değişiklik önerileri üzerinde yoğunlaşması için bir çalışma grubu oluşturulacağı belirtilirken Tüzük Kurultayı mesaisinde tüm parti bileşenlerinin görüşlerine başvurulacağı iletildi.

İl başkanlarının önerileriyle birlikte parti üyelerinden gelen binlerce önerinin de gruplandırılıp çalışma grubunun masasına taşınacağı kaydedilirken CHP yönetimi, 4 Eylül’de Sivas’ta, 5-9 Eylül döneminde ise Ankara’da olacak.

tbmm.png

FINDIK MİTİNGİ HAZIRLIKLARI

CHP tüzük kurultayı hazırlıklarına başlarken CHP, tematik mitinglerini sürdürecek. Bu kapsamda, 2 Temmuz günü Giresun’da fındık mitingi gerçekleştirilecek. Aynı zamanda CHP, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe karşı da mücadeleye devam edecek. Kanun değişikliğini AYM’ye taşıyacak olan CHP, Meclis’ten geçirilen yasanın uygulanabilir olmadığını anlatacak. Yasayı, “Ölü doğan yasa” ifadeleriyle tanımlayan CHP, “Belediyelerin elini kolunu bağlamak için yasa yaptılar” görüşünü kamuoyuna anlatacak.