Özgür Özel'den sokak hayvanları çıkışı

Özgür Özel'den sokak hayvanları çıkışı
AKP tarafından Meclis’e sunulan, sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesini öngören yasa teklifine gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Eğitim Maratonu etkinliğinde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Orman ve Köy işleri Komisyonu’nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne kamuoyu tarafından sert tepkiler geliyor. Daha önce CHP’li belediyelerin sokak hayvanlarını öldürmeyeceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel, konu hakkında bugün yeni bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, eğitim sistemindeki sorunlara dikkat çekmek için Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Anıtpark’ta Eğitim Maratonu etkinliğini gerçekleştirdi. Özel, 24 saat boyunca devam edecek etkinliğin açılışını yaparken gündeme dair açıklamalarda bulundu.

ozgur-ozel.png

AKP sıralarından TBMM’ye sunulan ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin yolunu açan yasa teklifine değinen Özel, “Hepimiz hayvanseveriz, hepimiz o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız” ifadesini kullandı.

“Sen Meclis'e hayvanları katledecek, öldürecek, zehirleyecek bir düzenlemeyi getir, buna isyan edenler, sesini duyurmaya çalışanlar koşsun Ankara'ya gelsinler; 'efendim Milli Egemenlik Parkı'nı hayvanseverler ele geçirmesin.'” açıklamasını kaydeden Özel, Milli egemenliğin milletin dediğinin olması demek olduğunu belirtti.

sokak-hayvanlari-1.png

“BİZ ONA DİKTATÖRLÜK DİYORUZ”

Özel, “Bir kişinin, bir zümrenin, bir partinin söylenilmemesini istediği, konuşulmasını istemediğinin konuşulmasının engellenmesine zaten 'milli egemenlik' demiyoruz. Ona diktatörlük diyoruz, ona keyfi yönetim diyoruz, ona tek adam rejimi diyoruz.” ifadesini kaydederken bunun kurtulunması gereken bir zihniyet olduğunu belirtti.

“ 'İçeride havyan hakları konuşuluyor, hayvanseverler gelip eylem yapmasın.' CHP olarak kim hakkını arıyorsa ki hayvanseverlerin orada tek başına yürüttükleri bir mücadele değil; hepimiz hayvanseveriz, hepimiz o canların önünde kendimizi siper etmeye hazırız.” açıklamasında bulunan Özel, CHP grubunun hem katliam yasasına karşı, hem de kadının soyadını istediği gibi kullanmasının önündeki dayatmaya karşı kırmızı alarmda olduğunu vurguladı.